The Saratov Approach ( Rescued by the hand of the Lord – Räddad genom Guds hand )

saratovMinns ni de två amerikanska mormonmissionärerna som blev kidnappade för 15 år sedan då de var på mission i Ryssland? Det var en skakande upplevelse och medlemmar världen över bad för dessa två missionärer.

Nu berättar dessa två fd. missionärer om händelsen och deras upplevelse har blivit filmatiserat. Titeln på filmen skulle enligt Mormontimes reporter bli Rescued by the hand of the Lord, men den slutliga titeln blev The Saratov Approach. Filmen har nu i januari 2014 släppts i hela USA efter att först ha släppt i begränsad upplaga i Utah.

Det var känslosamt att lyssna till reportaget där  dessa två män  berättade om hur de upplevde fångenskapen. De var övertygade om att de skulle dö och funderade också på att fly. De bad och fastade, men kände inte Guds närvaro när de önskade fly.Till sist kände de att de inte skulle försöka fly och det var också då de kände att Gud fanns där och hjälpte dem.

Under sin fångenskap fokuserade de först på sig själva. Det blev en ”mig-mig-mig” situation. Hjälp mig! Efter ett tag ändrade de fokus och började istället tänka på dem omkring sig. De började mer och mer känna att de var ett verktyg i Herrens händer i den situation som de befann sig.De berättar att de kände det som om Gud uppmjukade deras förövares hjärtan som till sist lät dem gå fria.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Saratov_Approach

http://propelpictures.com/

http://www.nytimes.com/1998/03/21/world/2-mormons-from-the-us-are-abducted-in-russia.html

https://www.youtube.com/watch?v=ABKjTyeTVTI

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Filmer, Mission och evangelisation, Uppmuntran och tröst, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s