Chocolate chip cockies (Maryland cockies)

chocI somras hälsade min son Vide på hos en familj i Stockholm. När  han kom hem så ville han omedelbart ha chocolate chip cockies, som hade gjorts hemma hos den familj han bodde hos.  Receptet hade familjen fått av en amerikan och är direktöversatt till svenska mått. Har man ätit dessa kakor så vill man inte ha de köpta längre…. Kakorna går snabbt att göra och det har nu blivit så många kakbak att jag är glad att ungarna gick över till kladdkaka igen efter en  tid. Ett tips är att jag första gången inte hade farinsocker hemma. Istället tog jag lite vanligt socker och så hade jag karobpulver hemma. Tog kanske 1 dl karob. Det blev också jättegoda kakor.

113 g smör
1,2 dl brun farin
1,2 dl strösocker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bikorbonat
1,2 dl chokladbitar – jag tar ett helt block 🙂

Mosa smöret dvs du ska inte smälta det. Blanda med socker, ägg och  vaniljsocker. Häll i mjöl blandat med salt och bikarbonat. Hacka blockchokladen och blanda in i smeten. Klicka miniklickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 190 grader c i mellan 5-10 minuter. Ta ut plåten och ät inte upp kakorna bums eftersom de är rätt geggiga, utan låt dem svalna och stelna till ordentligt. OBS! Bilden tycker jag är lite missvisande för det går inte att klicka smet på ett galler, det krävs en plåt med bakplåtspapper på.

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Recept. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Chocolate chip cockies (Maryland cockies)

 1. BDP skriver:

  måste det vara exakt 113 gram smör? 😉

  Gilla

  • Gunnel Troberg skriver:

   Mja så noga är det kanske inte. Jag direktöversatte receptet från amerikanska mått och kände att jag ville följa urkundstolkningen 😉

   Gilla

 2. Mormonlady skriver:

  Vilket bra recept. Och så enkelt att göra dem. De verkar vara farligt goda och mumsiga 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s