Många katoliker får inte lov att ta sakramentet/nattvarden

nattvardSom katolik så får man inte lov att ta nattvarden om man är frånskild eller omgift. Denna grupp av katoliker är stor då mellan 35 och 40 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa. Det är mer än en tredjedel av alla med andra ord.

http://www.dagen.se/nyheter/nattvard-for-omgifta-katoliker-stridsfraga/

I Mormonkyrkan så finns det ett fåtal personer som inte får lov att ta sakramentet/nattvarden eftersom de har gjort en överträdelse eller synd och är i en omvändelseprocess. Under denna tid så träffar de biskopen för rådgivning och uppmuntran, allt för att komma tillrätta med sitt liv.

Om ett äkta par i Mormonkyrkan bestämt sig för att de vill skiljas för att de vuxit ifrån varandra av en eller annan anledning, så är det naturligtvis tillåtet att skilja sig. Skilda och omgifta medlemmar får ta sakramentet/nattvarden precis som alla andra medlemmar.

Om vigseln har skett i ett tempel så är sannolikheten för att ett äktenskap ska hålla mycket större än om det har skett någon annan stans. Så den medlem som vill förvissa sig om att ett äktenskap ska hålla kommer ha mycket större chans till detta om de satsar på ett tempeläktenskap. Det kräver lite mer förberedelser, men är värt så oerhört mycket mer för en skilsmässa är oerhört jobbig för alla inblandade. En skilsmässa påverkar inte bara paret ifråga, utan även deras barn, närmaste familjen, vänner mm.

Ett tempeläktenskap är mycket starkare än ett vanligt äktenskap då det gäller i evigheten också, inte bara här på jorden. Det är inte bara Mormonkyrkan som har eviga äktenskap, även de ortodoxa kyrkorna har det i sin ceremoni då de kröns till kung och drottning i sina liv.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Samfund, kyrkor och religioner, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s