Polisen ser dig – det gör Gud också

body cameraAllt fler poliser i Sverige bär små kameror på bröstet, sk kroppskameror, som filmar deras förehavanden. Inspelningarna kan användas som bevis vid ingripanden och gör hela utredningsarbetet mycket lättare.

Även andra grupper i samhället har börjat att använda kroppskameror, exempelvis väktare, parkeringsvakter mm.

I Rialto Police Department, Californien, USA, så har man sett en 88 procentig minskning av klagomål från allmänheten året efter det att kroppskamerorna började att användas, och polisen minskade sin vapenanvändning med 60 procent.

http://www.sltrib.com/sltrib/news/57270656-78/body-camera-cameras-department.html.csp

Det är viktigt att våldet i samhället minskar, och det verkar som om kroppskameror gör susen. För det verkar som om både allmänhet och polis gärna vill utnyttja situationen till sin egen fördel om de kan. Och det kan de ju om ingen har sett dem och ord står mot ord. Så jag gillar kroppskameror.

Frågan är om man skulle kunna använda kroppskameror i skolor och sjukvård också? Jag ska i alla fall skaffa mig en kroppskamera som jag har när jag blir gammal. För hur ska jag annars kunna känna mig trygg?

Och hur ska föräldrar kunna känna sig trygga då de skickar sina barn till skolan? Det är ett liv utan dess like. Jag blir rent ut sagt förbaskad då jag läste att Alingsås kommun anmälde en pappa som la upp en inspelning på YouTube från en av lektionerna som dottern var på. Det är ett liv utan dess like på den lektionen. Av vad jag vet så är denna inspelning ganska så typisk för en vanlig skollektion i Sverige idag.  Alingsås kommun borde skämmas och inte försöka att skylla ifrån sig. Inte undra på att Sveriges elever presterar sämre och sämre vid mätningar internationellt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/hemlig-inspelning-av-stokig-lektion

Med kroppskameror så får jag lite känslan av den slags övervakning som finns i himlen. Ni vet – Gud genomlyser allt och vet allt om alla som är i himlen, dvs Guds kamera är påslagen och allt registreras. Som kristen så ska man leva i detta medvetande hela tiden redan nu, Den Helige Ande är vår kroppskamera.

Ef 5:1-21

1 Bli Guds efterföljare, ni som är hans älskade barn. 2 Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utlämnat sig själv för oss som offergåva, ett välluktande offer åt Gud. 3 Men otukt och allt slags orenhet eller girighet skall inte ens nämnas bland er, det anstår inte de heliga. 4 Inte heller passar sig fräckt och oförnuftigt prat eller tvetydigt skämt. Tacka i stället Gud. 5 Ni skall veta att ingen otuktig eller oren eller girig – en sådan är en avgudadyrkare – skall ärva Kristi och Guds rike. 6 Låt ingen bedra er med tomt prat. Allt sådant nedkallar Guds vrede över olydnadens barn. 7 Ha därför ingenting med dem att göra.

8 Ni var en gång mörker, men nu är ni ljus i Herren. Vandra då som ljusets barn. 9 Ty ljusets frukt består i allt vad godhet, rättfärdighet och sanning heter. 10 Och pröva vad som är Herren kärt. 11 Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. 12 Vad sådana människor gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna. 13 Men allt kommer i dagen, när det uppenbaras av ljuset, 14 ty allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det: ”Vakna upp, du som sover, och stå upp från de döda, så skall Kristus lysa över dig.”

15 Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa. 16 Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda. 17 Var därför inte oförståndiga utan förstå vad som är Herrens vilja. 18 Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden, 19 så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. 20 Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. 21 Underordna er varandra i Kristi fruktan.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Offentligt arbete, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s