FRA – Agent 046 med rätt att spana

nsaDe senaste dagarna har det skrivits mycket i media om samarbetet mellan Försvarets Radioanstalt (FRA) och NSA. Det kommer fram allt mer och mer information som visar på att samarbetet är mycket gott.

I Sverige så har vi en liten grupp människor som håller på med omstörtande verksamhet i olika länder. För det mesta så handlar det om unga män med invandrarbakgrund, men det har även förekommit unga flickor. Dessa ungdomar upplever att de utför Guds vilja då de åker ut som soldater i Guds armé. Alla andra kallar dem för terrorister, men de håller inte med.

Det är förbjudet och fullständigt olagligt för svenskar (och alla dem som har uppehållstillstånd i Sverige) att hålla på med omstörtande verksamhet överhuvud taget, oavsett om det sker i Sverige eller utomlands. Terroristerna har hitintills trott att de kunnat lura USA genom att kommunicera på svenska med varandra via telefon och internet. I och med de senaste dagarnas avslöjanden i media så inser de att det inte går längre, för Sverige hjälper NSA om de behöver hjälp med översättningen där NSA:s egna inte klarar av det hela.

NSA har egna anställda som klarar av det allra mesta som ska översättas från svenska till engelska. Fd mormonmissionärer som varit i Sverige och efter detta läst på universitet och har en fil kand eller master är mycket attraktiva för NSA. Så man ska inte tycka synd om mormonmissionärerna som är i Sverige. De vet att efter missionstiden i Sverige så väntar ett par års studier på universitet först, men sedan så får de jobb på NSA som språkanalytiker.

NSA:s senaste center ligger i Utah och är deras största. NSA behöver folk som är flerspråkiga, och lättast hittar de dem där. Det finns massor med fd missionärer som Mormonkyrkan har skickat ut över hela världen. Sverige är ett av alla länder. Det är lättare att rekrytera mormoner om de slipper flytta från släkt och vänner. Och om man säger som så – om man vill hitta ställen i USA utanför Utah där det finns många mormoner, ja då ska man leta upp de center som NSA har. Det bor många mormoner nära dessa center.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Utah_Data_Center

http://www.edcutah.org/documents/Languages.pdf

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nsa-ber-fra-om-spraklig-hjalp_8820066.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lagen-ger-fra-for-stort-utrymme_8819530.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nsa-topp-overvager-snowden-amnesti_8823096.svd

http://www.metro.se/nyheter/nsa-ber-fra-om-spraklig-hjalp/Hdzmlm!LUxc7cILN3@mrBHq2sLI9Q/

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Offentligt arbete, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till FRA – Agent 046 med rätt att spana

  • janne skriver:

   MormonBok är skriven för oss och har fullt med varningar för oss.
   Leta efter dem i nästa års söndagsskola.

   Gilla

   • Mormonlady skriver:

    Vi människor har fri och rättigheter. Men ofta så glömmer man bort att man också har skyldigheter. Vi har alla en skyldighet att inte skada och förstöra för andra människor.

    Hur gör man i samhället för att finna de människor som skadar andra människor. Jo, vi kan se poliser patrullera på vägarna som håller ögonen på trafikanterna. För vägar kan användas till skadliga saker, exempelvis att transportera bort stöldgods, köra stulna bilar osv. Allmänna vägar som betalats av det allmänna används av kriminella.

    På samma sätt så är internet och webben en väg, men det är en virtuell väg där saker och ting transporteras. Det transporteras meddelanden, bilder, ljud osv. Majoriteten av människor är skötsamma, och de vill leva i lugn och ro. Det är inte dem som NSA och FRA är ute efter. Men det finns kriminella och terrorister som använder internet. NSA och FRA är statliga agenter på internet som hjälper militären, polisen och andra statliga myndigheter. Allt för att internet ska användas på rätt sätt, dvs till lagliga saker.

    Den Helige Ande är också en ”agent”. Han håller reda på allt vad vi gör och tänker. En dag i framtiden så kommer vi att få redovisa våra räkenskaper för Gud, och detta sker på Domedagen. NSA och FRA är som en mild ljum vind jämfört med vad vi kommer att behöva redovisa för Jesus Kristus som är vår domare. Just nu är det den Helige Ande som vi redovisar till, och han glömmer inte utan registrerar allt vad vi tänker, säger och gör, alla våra motiv, även dem som vi inte är medvetna om för tillfället.

    För visserligen så handlar det om våra gärningar, men egentligen så handlar det till största delen om våra motiv, dvs varför vi sa eller gjorde som vi gjorde. Om vi ville väl och hade rätt motiv, då frikänner Jesus Kristus oss även om resultatet av vad vi gjorde blev helt fel. NSA och FRA kan genom sitt såll bara fånga upp de stora stenarna, men den Helige Ande kan i sitt såll finna minsta sandkorn. NSA och FRA fångar bara de stora bovarna, alla de andra slipper igenom.

    Eftersom den Helige Ande fångar upp minsta sandkorn i sitt såll, så inser vi ganska så snabbt att alla människor egentligen kommer att dömas skyldiga. Fast detta visste Gud Fader, och det är därför som Jesus Kristus är vår domare och inte Gud Fadern.

    Älskar vi Jesus Kristus? Vill vi efter förmåga vara hans lärjungar? Vill vi försöka att älska vår nästa som oss själva? Vill vi krypa in i hans beskyddande famn och få nåd och barmhärtighet från Gud Fadern istället för att bli dömda? Jesus Kristus säger aldrig nej till den person som söker skydd hos honom.

    Gilla

   • janne skriver:

    Andra delen av ditt inlägg håller vi alla med om.
    Vad gäller första delen så är det ett Storebror samhälle som dyker upp.Det finns fördelar men kan ockå missbrukas.Vi försvarar vår frihet genom vissa inskränkningar.Ju fler inskränkningar desto mindre frihet.Frågan är var linjerna möts?
    Kommer yttre hot mot våt frihet innebära att vi ger upp den för vår säkerhet?Vem vinner då`?

    Gilla

   • Mormonlady skriver:

    Varför se det som inskränkningar? Att göra inskränkningar för människor så att de inte omärkt och i skymundan kan hålla på med kriminella saker är väl något bra?

    NSA och FRA är statliga agenter som rensar upp det värsta i internetdjungeln så att vi kan leva tryggare i vårt samhälle. För om kriminella och terrorister vår verka ostört och i skymundan, om de kan hålla på hur de vill på internet, ja då kommer det inte finnas mycket kvar av det samhälle vi ser idag.

    Demokrati kan bara existera så länge terrorister och kriminella övervakas. Terrorister och kriminella gillar inte demokrati. I deras organisationer råder det diktatur och den starkes rätt, dvs de mördar, stjäl och skadar andra för att få fördelar själva.

    Vanliga människor har ingen chans att överleva om de inte övervakas. Vanliga människor skulle bli fattiga slavar om kriminella och terrorister fick makten i samhället och styrde och ställde som de själva ville.

    Gilla

   • janne skriver:

    Ja så är det.och så länge demokratin lever så är allt väl.Så länge inte någon stark man tar över för att skapa ordning i ett kaos.Vill vi att ledarna i Ryssland ska ha tillgång till ett NSA?
    I ett framtida Europa med massarbetslöshet och kravaller så kan det dyka upp alla sorters ledaregestalter.

    Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Jag håller inte med i resonemanget i artikeln. Det är två helt skilda saker att leva i ett mångkulturellt samhälle jämfört med hur det beskrivs i Mormons bok. I ett mångkulturellt samhälle så är det inte möjligt att förfölja folk så länge de följer landets lagar.

   Gilla

 1. janne skriver:

  Vad om kyrkan åter blir förföljd?
  Vill vi då ha FRA och NSA?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s