Biskop i Mormonkyrkan klär ut sig som en hemlös man

 

David Musselman

David Musselman, En biskop i Mormonkyrkan i Utah, skulle hålla ett tal i kyrkan inför Thanksgiving. En av hans vänner gav honom idén att klä ut sig till en hemlös. Med hjälp av en make-up artist (hans vän Tara Starling) så förvandlade han sig så att inte ens hans familj kunde känna igen honom.

Åtminstone fem stycken vuxna i församlingen blev så besvärade av situationen då han dök upp som hemlös, så de bad honom att lämna lokalen av olika skäl. Det hade tidigare varit en ficktjuv som tagit saker där ett antal gånger, och de kände att de ville beskydda medlemmarna. Andra gav honom pengar, men de flesta gjorde ingenting. De visste inte att det var deras biskop som kom. Barnen å andra sidan kom och ville hjälpa honom.

Hela församlingen gapade stort då biskopen gick fram till podiet och började att avmaskera sig, för då såg de att det var biskopen. En del började att gråta. Biskopen sa att det inte var hans intention att medlemmarna skulle må dåligt, utan han ville väcka tanken på vi inte ska döma andra så snabbt. Han ville lära medlemmarna mera om medlidande. Han insåg att fler lärde sig mer av detta än vad han tänkt sig från början.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Biskop i Mormonkyrkan klär ut sig som en hemlös man

  1. Gunnel Troberg skriver:

    Han måste ha blivit inspirerad av den den vandringssägnen som vandrar runt på fb om en pastor som maskerar sig som hemlös.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s