Lex Laval

lex laval”LO och S kräver schysta villkor. Om Socialdemokraterna vinner valet 2014 kommer Lex Laval att rivas upp omgående.

Det lovade partiledaren Stefan Löfven på en pressträff om justare villkor på svensk arbetsmarknad tillsammans med LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

– Vi har nu en regering som successivt sviker de som arbetar i Sverige, som successivt monterar ned den svenska modellen, säger Löfven.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17919578.ab

Jag har tidigare skrivit om hur svårt det är att bryta utanförskapet för  funktionshindrade, ickenordiska invandrare och ungdomar. Ett av problemen är just detta att utländska företag dumpar priser och löner och konkurrerar ut dessa tre grupper som är väldigt sårbara. De stöd som Arbetsförmedlingen kan ge i form av olika bidrag räcker inte på långa vägar för att kompensera.

http://mormonlady.se/att-bryta-utanforskapet-ar-svart/

Det enda som kan skydda alla utsatta i Sverige är att det blir en rättvis konkurrens med schysta villkor. Antingen behövs det en lagstadgad minimilön som nu Tyskland inför eller så ska alla företag (oavsett om de är utländska eller svenska) som opererar på svensk mark vara tvingade att följa de svenska kollektivavtalen.

Socialdemokraterna tar många poäng bland allmänheten då de har som mål att ta bort Lex Laval. En ganska så stor grupp inom LO sympatiserar med Sverigedemokraterna, detta pga deras argument att invandrarna tar jobben för svenskarna.

Nu när S beslutat sig för att riva upp Lax Laval om de vinner valet 2014 så är det ganska så troligt att en del av SDs väljare istället kommer att rösta på S. Det enda som Alliansen kan kontra med är att införa en lagstadgad minimilön för alla som arbetar i Sverige. Kommer de att göra detta? Om de inte gör det så finns det en stor risk att de rödgröna kommer att vinna valet i höst.

Som kristen så vill man alldeles speciellt hjälpa de grupper som är utsatta i samhället, och det känns väldigt jobbigt när man ser att utländska företag dumpar priserna och i och med detta skapar ett extra stort utanförskap för funktionshindrade, ickenordiska invandrare och ungdomar. Vi har många gånger fått email-erbjudande om billig arbetskraft från de Baltiska länderna, Polen mm till vårt företags email-adress. Det går inte en månad utan att vi ser minst ett lockande erbjudande. De priser som de erbjuder kan inte svenska företag matcha.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s