Discovery Channel – Jungle Gold

Jungle GoldJag har mina favoritprogram på tv, och jag gillar alldeles speciellt de olika Discovery-kanalerna. Ibland ser jag i programtablån att det ska dyka upp en ny programserie (reality-tv), och om jag har tid så ser jag ett avsnitt för att se om det är något intressant.

I tisdags så dök ”Jungle Gold” upp igen. Jag tittade inte alls i den första omgången, för jag var inte intresserad av guldgrävning i djungeln. Men så fick jag helt plötsligt för mig att titta på programmet i tisdags. Det var det första avsnittet i serie två.

Det tog inte lång tid innan jag insåg att de två männen var från Utah. Nu är det ju inte alltid så att alla i Utah är mormoner, men 60-70% är det. Så hur stor är sannolikheten att de är mormoner?

Jodå, George Wright och Scott Lomu är mormoner. Wright åkte till Argentina och Lomu var i Indianapolis. Man kan ju förstå att de är intresserade av guldgrävande, för i Utah finns ju också guld, och det grävdes guld där på 1800-talet. Ni vet – vilda västern, guldgrävare, sheriffer, pang-pang mm. Det var alltså inte helt främmande för dem att gräva guld.

Lomus svärfar hade undersökt guldgrävarbranschen i Ghana, och sa till dem att de kanske kunde ha bättre tur med guldgrävandet än vad han själv hade.

”I den nya programserien Jungle Gold möter vi George Wright och Scott Lomu som för fyra år sedan levde det ljuva livet med karriärer inom fastighetsbranschen. Men med fokus endast på nästa storaffär struntade i varningstecknen och förlorade allt i den stora fastighetskraschen 2008. Plötsligt stod deras hem, framtid och familjer på spel. I ett desperat försök att komma på fötter igen beger sig duon till Ghanas djungel för att leta efter guld.

Problemen att få upp guldet visar sig dock vara stora och en ännu större utmaning är att hålla sig vid liv i djungeln tillräckligt länge för att njuta av det eventuellt guldet. Följ Scott och George när de riskerar sina liv, tampas med krånglande utrustning, mutningstvister, livsfarlig konkurrens och djungellivet i ett försök att få tillbaka sina förlorade liv.

Tisdagar 21:00″

http://www.discoverychannel.se/program/jungle-gold/#2045778466001

http://bcove.me/b5cdtnsh

http://www.heraldextra.com/entertainment/television/cable-series-features-utah-valley-duo-following-uncertain-path/article_caa3a586-c532-5e60-a2ae-83b02bebce09.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Jungle_Gold

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Personporträtt, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s