Hemsökelse i bostaden

spökeUpplever du att det spökar i din bostad? Hör du knackningar, ser skugglika gestalter som sveper förbi eller tittar på dig? Hör du röster?

Det är inte alls så ovanligt som man kan tro. Det kan ibland vara lättare att tro på andar/spöken än att tro på Gud, en god och kärleksfull Gud.

Oavsett vad det är för slags övernaturliga fenomen som man upplever, så är de oerhört obehagliga och stör sömnen och man ligger sömnlös och är rädd. Och om man lyckas somna så sover man bara ytligt och i korta stunder och vaknar ännu tröttare än när man lade sig att sova kvällen innan.

I Mormonkyrkan så inviger/dedikerar/helgar man en bostad då man flyttar in i den. Om det inte finns någon i familjen som har det melkisedekska prästadömet som kan förätta bönen så kan man alltid be hemläraren eller äldstemissionärerna om hjälp. Det finns kraft i bönen och bostaden blir fri från alla gamla otäcka vibbar som finns kvar pga tidigare hyresgäster.

När jag flyttade till huset som jag bor i nu så kände jag att huset verkligen behövde en rejäl och kraftfull bön. Huset är från 1700-talet och hade stått tomt och öde i ca 10 år. Ägarna hade inte kunnat hyra ut det trots att det fanns intresse från folk.

Många människor hade bott i huset under de ca 300 åren. Vilket slags liv hade de levt? Vibbarna från huset behövde bli bättre, bra mycket bättre, och det kändes som att huset behövde renas. Det enda som hjälpte var en kraftfull bön i Jesu namn.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hemsökelse i bostaden

 1. janne skriver:

  Var själv med om en sak som gjorde att jag sov med lampan tänd ett halvår efteråt.
  Så antingen finns det en värld utöver den vi vanligen upplever/ser eller så måste jag varit knäpp som inbillade mig saker.

  Gilla

 2. Bahra skriver:

  Det finns inga spöken, men vi är alla andar. Figure that one out…

  Gilla

 3. BDP skriver:

  Tror Mormonkyrkan officiellt alltså på Spöken/onda andar? Så man kan alltså be om en ”exorcist” om huset är hemsökt? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s