Matthew Anderson deltar i tv-programmet Allt för Sverige

allt för sverigeJag har tittat på SVT:s tv-program ”Allt om Sverige” nu i två säsonger, så jag var jätteintresserad av denna tredje säsong.

Tv-programmet är väldigt fint och intressant, och man lär sig om Sverige och dess historia, och samtidigt så får man en inblick hur enskilda människor hade det förr i världen då de berättar om olika förfäder som de tävlande har. Vilket bra sätt att få människor intresserade av genealogi.

Döm om min förvåning då jag hör att en av deltagarna, Matthew Anderson, är uppvuxen i en mormonfamilj. Tv-programmet blir ju lite intressantare då faktiskt. Han är skådespelare och kommer från Boise, Idaho, men bor sedan många år i Washington D.C.

Med en viss möda så fann jag hans facebooksida och andra webb sidor. Det tog ett par timmar att fatta att han är Matthew A. Anderson från Boise, Idaho. Han håller på med musikaler och det verkar som att han har fart på sin karriär.

Matthew gjorde sin mission i West Virginia Charleston Mission i USA och har studerat vid Ricks College (nuvarande BYU-Idaho). Han är homosexuell sedan ganska så många år, det var ca 15 år sedan som han började att berätta för sin familj och vänner. För ungefär 8 år sedan, tog han ett steg bort från kyrkan som helhet medan han försökte lista ut vem han var och hur han passar in i det hela. Jag vet inte om han är medlem eller ej.

https://www.facebook.com/matthew.anderson.1974

https://www.facebook.com/mandersonAFS2013

http://www.culturaltourismdc.org/blog/matthew-anderson-dc-actor

http://gogloop.blogspot.se/2005/09/meet-cast-matt-anderson.html

http://www.abouttheartists.com/artists/268182-matthew-a-anderson

http://themandersonreport.blogspot.se/

http://www.svt.se/allt-for-sverige/tio-nya-amerikaner-upptacker-sverige-1

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Konstnärlig verksamhet, Media, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Matthew Anderson deltar i tv-programmet Allt för Sverige

  1. Matt Anderson skriver:

    HI Mormonlady! Thanks so much for your coverage and your insight! I loved finding this today – and I would love to communicate with you more about where I am in my journey! I’m actually coming back to Sweden this week – on Friday – for 2 months…and can’t wait to actually find some wards to attend while I’m in the country. You can email me – I would love to learn more about the church in Sweden! TACK!

    Gilla

  2. Mormonlady skriver:

    Matt kom tvåa i tävlingen. Han fick veta att hans förfäder som emigrerade från Sverige var mormoner, och att de gjorde det pga att de var förföljda i Sverige. Matt började allt mer och mer under tävlingens gång uppskatta den tro han vuxit upp med, och han sa att han var överraskad över att tävlingen hade förnyat intresset för tron. Han hade inte trott att detta skulle ske. Han har fått kontakt med en del släktingar i Sverige nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s