Enders game på bio! (Orson Scott Card)

endersFör alla er som gillar Orson Scott Card och SF kommer årets höjdpunkt nu i höst! Den 8 november är det premiär för filmatiseringen av boken på SF bio. Vi har tidigare skrivit om Orson Scott Card på ML eftersom han är en av våra mest kända författare bland kyrkans medlemmar. Mest känd är Card för sin bok Enders spel.

Ender’s Game är en kommande amerikansk science fiction actionfilm baserad på boken Enders spel (1985) av Orson Scott Card. Filmen har premiär 25 oktober 2013 och svensk premiär 8 november samma år.

Handling

Efter att en utomjordisk ras som kallas Formics (även känd som ”Buggers”) anfaller Jorden, förbereder den internationella flottan för nästa invasion genom att utbilda de bästa unga barn för att hitta framtidens ledare att leda den internationella flottan. Ender Wiggin (Asa Butterfield), en blyg men strategiskt briljant pojke, dras ut ur sin skola på Jorden för att arbeta med International Fleet och studera på den legendariska Battle School i rymden. Efter att enkelt bemästrat de allt svårare krigsspelen och utmärka sig och vinna respekt bland sina kamrater, är Ender snart ordinerad av överste Graff (Harrison Ford) som militärens nästa stora hopp, vilket resulterar i hans befordran till Command School. Väl där, tränas han av Mazer Rackham (Ben Kingsley) för att leda militären in i ett krig som kommer att avgöra framtiden för Jorden och mänskligheten.” (Källa: Wikipedia. Enderś game)

http://mormonlady.se/orson-scott-card/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Filmer, Filosofiska tankar, Högtider och evenemang, Konstnärlig verksamhet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Enders game på bio! (Orson Scott Card)

  1. Gunnel Troberg skriver:

    Ben Kinsley och Harrison Ford – det bådar ju gott tycker jag! 🙂

    Gilla

  2. Sofia skriver:

    Ja! Enders game – nu snackar vi bra litteratur! Jag är väldigt förväntansfull inför filmen. Hoppas den lyckas behålla magin från boken!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s