Svenska terrorister

September_17_2001_Ground_Zero_01Vem blir terrorist?

Den tidigare bilden av svenska terrorister bleknar allt mer och mer och en ny bild börjar att synas. Terrorister har ofta numera en bra och trygg uppväxt, bra skolutbildning, ett arbete och är integrerade i samhället som de lever i. Hur kan dessa yngre män (som de nästan alltid är) vända sig mot samhället och bli terrorister? Det är många som ställer sig frågan. Är de inte tacksamma för det liv som de lever här i Sverige? Är det inte skönt att kunna ha en bostad, mat på bordet, ett arbete, fred och frihet?

Terrorister är emot demokrati

En sak som svenska terrorister har gemensamt är att de är emot demokrati. De är så säkra på sin religiösa tro och att just de har rätt, att de med hot och våld anser sig ha rätt att tvinga andra människor till lydnad. Med andra ord – de anser att det är bäst om vi människor frivilligt väljer att tro och leva som de gör, men om vi inte väljer detta frivilligt så ska vi ändå leva som de gör även om det går emot vår egna övertygelse och vilja. Alla ska leva som de gör, frivilligt eller med tvång.

Terrorister respekterar inte nationsgränser

Svenska terrorister är ofta muslimer, men inte alltid. Därmed inte sagt att alla muslimer är terrorister. Det är snarare tvärt om. De allra flesta muslimer är mycket fredliga och lever sida vid sida med människor som har en annan religiös tro än de själva. När terrorister ser på tv och internet så ser de hur muslimerna lever där. En del av muslimerna i dessa länder vill inte ha landsgränser, utan de vill att hela jorden bara ska ha en enda religion, islam. Om de på facebook, chattforum osv får kontakt med dessa personer så blir de inspirerade till att åka dit för att hjälpa till. Det är inte alltid som de berättar för den egna familjen vad de planerar att göra, för familjen skulle för det mesta inte hålla med dem i deras åsikter.

Terrorister tycker om vapen

Den som vill påtvinga andra människor sin vilja behöver vapen för att terrorisera, hota och mörda. Utan vapen så fungerar det inte. Vad säger det om deras Gudsbild? Hotar Gud? Svenska terrorister anser att de utför Guds vilja och att de är Guds förlängda arm här på jorden. De anser att de egentligen är mycket fredliga, men att vapnen som används bara är ett nödvändigt ont tills alla människor har underkastat sig. Då ska det bli lugn och ro och fred.

Himmelriket

Hur ser himlen ut för en svensk terrorist? Det är en plats där alla tycker lika dant som de själva gör. Kan en kristen mormon passa in där? Det blir nog mycket svårt. Mormoner älskar demokrati och sitt land, och i himlen finns plats för alla oavsett vilken åsikt de har. Jesu eviga försoningsoffer är till för alla. Men med detta så har jag ju påstått att även terrorister kommer till den slags himmel som mormoner tror på. Jo, så är det. Men precis som vi människor bor i olika länder trots att vi bor på samma jord, så kommer det att finnas olika ställen i himlen.

Jag är inte riktigt övertygad om att jag skulle trivas hos de svenska terroristerna i himlen. De kommer in i himlen förstås, men de får hålla till på sin egen kant med alla som tycker lika dant. Men vad skulle hända om terroristerna försöker att tvinga alla andra i himlen att leva som de gör? Kommer de att kunna fortsätta i himlen på samma sätt som de håller på här på jorden?

Det är kanske nu som vi kommer till en av de djupare sanningarna då vi kan relatera till vad Jesus sa: ”I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er?” (Joh 14:2)

Förmodligen så kommer de svenska terroristerna att ha ett eget rum i himlen, och de som inte vill bo där slipper det och kan välja ett annat rum hos Gud. För Gud är kärlek och inte tvång, och jag tycker mig se människans fria vilja då jag läser om att det finns många rum i himlen.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Svenska terrorister

 1. janne skriver:

  Kommer de att kunna fortsätta i himlen på samma sätt som de håller på här på jorden?

  Detta vore att synda.Och synd finns väl inte i himlen?

  Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Troligtvis är det svårt att förflytta sig mellan rummen även om det i sig går att göra det. Att det är svårt beror nog på att vi människor är olika och gör olika val i livet.

   Gilla

   • BDP skriver:

    Finns väl många andra hemska syndare som också kommer in i himlen då, med mormonernas synsätt? Mördare, våldtäktsmän, pedofiler – osv. Får alla ett eget rum och hålls isär från andra?

    Gilla

   • janne skriver:

    BDF.Det låter mer som fängelse än himmelrike.
    Alla som kommer in i himlen har omvänt sig och priset för deras synder är betalda.
    Det kommer att finna de som en gång HAR VARIT bovar i himlen.
    I Himlen finns bara snälla människor.Var i himlen vi hamnar beror på vilka lagar vi är villiga att följa.
    Syns som jag förstår det ät överträdelse mot lagen.
    De i tellestiala riket får de lagar (och därigenom välsignelser) som de kan leva upp till.De följer lagen dvs inga syndare i himlen.
    Detta som jag förstått det.

    Gilla

   • Bahra skriver:

    Precis. Man tilldelas en härlighet efter vilka lagar man förmår leva upp till.

    Jag har också förstått det som att man får den högsta möjliga härligheten vari man fortfarande kan räknas som syndfri, efterssom ingen synd får förekomma i himlen.

    Ett annat sätt att beskriva det skulle vara att man kommer till den härlighet som man kommer att trivas i.

    Ett annat sätt att beskriva det skulle vara att man förklaras rättfärdig till den arvedel man tilldelas.

    Gilla

   • Mormonlady skriver:

    Fast terroristerna anser sig vara Guds krigare som utför Guds verk. De är trötta på allt tomt prat och har istället gått till handling. De reagerar på materialismen, egoismen (ens eget liv betyder mer än familjens), sex utanför äktenskapet och laglösheten i Västvärlden. Terroristerna anser att de är Guds högra hand som verkställer Guds dom över den västerländska livsstilen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s