Svenska terrorister och krigsförbrytare

fraTänk er tanken att det finns en massa terrorister och krigsförbrytare i Sverige. De har svenskt uppehållstillstånd och en hel del har svenskt medborgarskap. De planerar en hel del otäcka saker som knappast kan beskriva i ord, så fruktansvärt är det. Vi tycker detta, men de håller inte med oss. De vill förändra samhället med våld så att det passar dem och deras ideologi. Sverige är ett terroristvänligt land sägs det.

Dessa terrorister och krigsförbrytare finns i Sverige och de flesta av dem är inte i fängelse heller. De bor granne med dig och mig, granne med våra familjemedlemmar eller nära vänner eller arbetskamrater. De finns mitt ibland oss och är osynliga, för de ser ut som alla andra. En del har jobb, studerar eller arbetslösa.

Varför har vi alla dessa terrorister och krigsförbrytare inpå husknuten? Hur kan vi skydda oss mot dem? Går det att skydda sig mot dem ens?

I Sverige så har vi inte dödsstraff, och det tycker jag är bra. Men vad ska vi göra när det kommer hit flyktingar som får uppehållstillstånd i Sverige pga att de skulle få dödsstraff om de skickades tillbaka till sitt hemland. Men därmed har jag inte sagt att alla flyktingar är terrorister eller krigsförbrytare. Så är det inte. Men problemet är att vi inte kan se på dem om de är det eller ej. De är smarta nog att låta bli brev och paket, för då vet de att polisen och tullen kollar. De använder internet istället då de kommunicerar. Sverige får enligt lag inte skicka tillbaka människor till sina hemländer om de riskerar dödsstraff eller utsättas för inhuman eller förnedrande bestraffning. Alltså måste de stanna kvar i Sverige. Det finns en hel del sådana personer i Sverige och de är jättefarliga.

Sen så finns det en hel del unga arga män som inte riktigt integrerats i samhället. De flesta är invandrare eller barn till invandrare, men det finns några svenskar också. De åker till Mellanöstern och lär sig allt om vapen och krig. Sen så kommer de hem igen till Sverige efter ett par år om de överlevt. Dessa personer är jättefarliga. De försöker att rekrytera ännu fler personer.

Innan internets tid så skickade vi svenskar brev till varandra. Det är inte så länge sedan trots allt. Då, på den tiden, så öppnade tullen och polisen de paket och brev som var misstänkta. Men med internets intåg i våra liv så skickas det inte så många brev nuförtiden. Vi skickar email istället. Det är gratis, snabbt och lätt. Ljusskygga personer har utnyttjat detta till sin egen fördel. Men nu så vet vi att tekniken har kommit ifatt och att det är möjligt att övervaka email och annat som flyger omkring på internet. FRA behövs. Och eftersom terrorism och internet finns överallt, så behövs det bevakning överallt.

Ska vi förfäras över att det finns övervakning av internet? Borde vi inte istället konstatera att detta är livsnödvändigt. För vi kan alltid räkna med att ljusskygga personer utnyttjar varje ställe som de kan. De är inte goda och ädla och sköter sig. De tar tillfället i akt om de kan, då de tror att de kan komma undan konsekvenserna av sitt handlande.

Naturligtvis behövs det lagar och regler som behöver följas. Men om de våldsbenägna terroristerna och krigsförbrytarna som inte skyr några medel kommer undan, och de kan fortsätta med vad de håller på med, vad blir det då för ett samhälle som vi snart kommer att leva i?

Vill vi leva i ett fritt och demokratiskt samhälle? Då behöver vi acceptera att internet övervakas. Det är nödvändigt om inte samhället ska falla sönder. Det borde vara lika naturligt som att vi har trafikpoliser på våra vägar och som ser till att alla sköter sig.

För den som är kristen så borde det inte kännas konstigt med denna övervakning. Man kan dra en parallell till hur Gud övervakar oss. Vi har vårt samvete som Gud gett oss. Vi är ju ständigt övervakade då, eller hur? Vi är vana vid denna övervakning redan, och vårt samvete säger till oss då vi svär, muckar gräl med någon, stjäl något från affären eller jobbet osv.

Himlen kommer att kännas underbar för den som sköter sig och älskar sin nästa som sig själv. Men himlen kommer att kännas som ett helvete för den som inte gör det. Personer som inte vill sköta sig kommer inte att vilja vara i himlen, för där är ju Gud ständigt närvarande och övervakar oss. En del personer vill slippa denna övervakning. Det är ologiskt att längta efter himlen om man inte vill sköta sig, för i himlen så kan man inte gömma sig. Här på jorden så kan det ta kortare eller längre tid innan våra gärningar hinner ifatt oss (vi kan gömma oss för Gud), men i himlen så kan vi inte gömma oss längre.

http://www.sakerhetspolisen.se/terrorism.4.3b063add1101207dd46800055425.html

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s