Team Magnus – cyklar för livet

teammagnusI dagens Dt (Dalarnas tidning.130902. Bröderna Herrey sjunger nationalsången) kan man läsa om det årliga cykelloppet Vasatrampet och om att bröderna Herrey deltog, både med att cykla och att uppträda.

De har deltagit tidigare i loppet med den så kallade Team Magnus gruppen, som startades av Håkan Palm från Borlänge för att hedra minnet av hans som Magnus. Magnus dog i cancer endast fem år gammal för några år sedan. I samband med Vasatrampet återkommer Team Magnus årligen med hundratalet cyklister. Förutom deltagande i cykelloppet håller de en ceremoni i Mora kyrka för att hedra minnet över bekanta som avlidit under året, denna gång bland annat Tomaz Vestman känd i cykelvärlden. Insamling sker även till Cancerfonden.

I samband med en tyst minut före loppet lördags sjöng de tre bröderna Herrey nationalsången tillsammans samt senare ett ännu ett stycke i kyrkan.– Men det är mycket sällan vi sjunger tillsammans numera, säger Per Herrey. Däremot cyklar trion gemensamt som på lördagen.– Jag tränar en del men ändå bävar jag för uppförslutet i Evertsberg, förklarade Per Inför loppet.

Håkan Palm hör samman med släkten Herrey genom att hans framlidna syster Maria, som också dog i cancer,  var mamma till Per Herreys fru Eva-Linda. Team Magnus har även en egen hemsida där man bl a kan läsa:

Vi vill hedra Magnus! Hur och vad ska vi göra? så börjar år 2008, berättelsen om TeamMagnus.

Daniel, Helena, Samuel, Mikael, Anna och Sofia Palm har en äldre bror (Magnus) som år 1979, endast 5 år gammal, dog i njurcancer. De sista åren i livet älskade Magnus att cykla. Hans barncykel togs sedan över i tur och ordning av alla syskonen. Och inte nog med det. När Sofia växt ur cykeln, ställdes den undan och kom fram när Daniels första barn Louise ville börja cykla. Vid det laget hade cykeln ungefär 25 år på nacken.”Vi hedrar Magnus genom att bilda cykellaget TeamMagnus, blev svaret på syskonens fråga. Och vi ska naturligtvis börja cykla på Magnus cykelmärke. Och så kan vi samla in pengar till cancerforskning.Från Daniel, Samuel, Mikael och Håkan i början växte TeamMagnus med släktingar och vänner. Och sedan kom helt okända och ”vänkretsen” växte mer och mer. I samarbete med Vasartrampet i Mora, gjordes den första bössinsamlingen för Cancerfonden år 2008. År 2009 skapade Bröderna Herrey TeamMagnus VIP-stall och år 2010 tillkom ceremonin i Mora kyrka för TeamMagnus Wall of Honor. År 2011 anslöt sig Europas Cykelkung Salvatore Grimaldi till TeamMagnus VIP-stall. Han gjorde succé i Vasatrampet med sin el-cykel i 35 km loppet.TeamMagnus vill ge andra (=man behöver inte tillhöra TeamMagnus) möjlighet att hedra minnet av en kär person som dött i cancer. Därför har man skapat en symbolisk manifestation av att livet går vidare efter en tragisk förlust. TeamMagnus Wall of Honor är ett enkelt och opretentiöst redskap för positiva minnen och förnyad framtidstro.TeamMagnus är ett gäng ”…glada amatörer, som leker proffs…”. Vi skrattar med och åt varandra. TeamMagnus vännerna finns i flera länder och cykeltränar individuellt eller i grupper.En gång per år träffas alla runt ett cykellopp. F.n. är det Vasatrampet i Mora. Att vara med i Vasatrampet och cykla i teamets cykelkläder är det enda ”obligatoriska” i TeamMagnus. Deltagandet i Vasatrampet är också en familjeutflykt för cyklister och deras respektive familjer.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Hjälpverksamhet, Livet som mormon, Tänkvärda ord och berättelser, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s