Det tredje könet

tredje könI Sverige så har väl folk inga fördomar? Eller finns det fördomar i Sverige? Ofta så tror vi i Sverige att vi är i täten och driver på utvecklingen så att den går framåt, ja att vi är pionjärer och banbrytare när det gäller mänskliga rättigheter. Men hur är det nu egentligen?

Vi vet att en del länder har infört ett tredje kön och de slipper att bli klassificerade som man eller kvinna, exempelvis Nepal, Sydafrika, Australien och Tyskland. Det har lagts förslag i Sverige om att införa ett tredje kön av regeringen, men det har inte godkänts ännu. Det finns protester inom de egna leden.

En del blir förvirrade av pratet om det tredje könet och vad det innebär. Speciellt religiösa kan bli det om de inte har läst sin bibel ordentligt. För dem så finns det bara män och kvinnor och allting annat är fel.

I Matt 19:12 står det:

Folkbibeln: ”Det finns de som inte kan gifta sig, därför att de är födda sådana, och de som inte kan det, därför att människor gjort dem sådana. Och det finns andra som för himmelrikets skull inte gifter sig. Den som kan förstå detta, må ta det till sig.”

Bibel 2000: ”Det finns sådana som är utan kön från födseln och sådana som av människor har berövats sitt kön och sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelrikets skull. Den som kan må tillägna sig detta.”

KJV: ”For there are some eunuchs, which were so born from theirmother’s womb: and there are some eunuchs, which were made eunuchs of men: and there be eunuchs, which have made themselves eunuchs for the kingdom of heaven’s sake. He that is able to receive it, let him receive it.”

Amplified Bible: ”For there are eunuchs who have been born incapable of marriage; and there are eunuchs who have been made so by men; and there are eunuchs who have made themselves incapable of marriage for the sake of the kingdom of heaven. Let him who is able to accept this accept it.”

Enligt Jesus så finns det människor som föds utan könstillhörighet. De är inte en man och inte heller en kvinna. Sedan fortsätter Jesus med att säga att en del människor som föddes som en man eller en kvinna men de har blivit könlösa pga vad de själva eller andra människor gjort.

http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nsidentitet

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det tredje könet

  1. Gunnel Troberg skriver:

    I förexistensen hade alla människor en könstillhörighet, och i evigheten tror vi att vi också har det, men att vissa människor väljer att inte leva tillsammans med en partner, utan istället vill vara sk. tjänande änglar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s