Släktträff

SläktträffDet ringde i telefonen för något år sedan. En främmande man presenterade sig som en släkting. Han hade hittat en person på http://www.geni.com som jag skrivit in och som han skulle vilja veta mer om. Tyvärr hade jag skrivit in allt där som jag visste, så jag kunde inte ge mer information.

Vi hade lite kontakt och han skickade vidare emailen vi skev till sin kusin i USA. Och så började jag att ha lite kontakt med henne också. Tänk vad lite släktforskning kan göra. Det är en dörröppnare till nya bekantskaper.

Och så en dag så fick jag ett email och en förfrågan om vi skulle kunna träffas, för hon skulle till Sverige. Jovisst, naturligtvis ville jag det. Allt planerades in till idag. De hade dessutom bett Solvig att komma. Jag fann henne via min släktforskning. Vi kom på att vi båda går i Mormonkyrkan och att vi är släkt.

Vi blev en hel liten grupp med människor som är intresserade av släktforskning där på träffen. Vi fick jättebra kontakt allesammans då vi träffades. Vi fikade och satt och pratade om olika namn och vad vi visste om dem, och vi bytte information och tittade på foton och annat. Släktforskning är definitivt spännande.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Familjen, Genealogi. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Släktträff

 1. Anna skriver:

  Så roligt!

  Gilla

 2. Gunnel Troberg skriver:

  Nämen va kul att du har mormoner i släkten! Det du ML! 🙂

  Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Ja du Gunnel, om man håller på med släktforskning så blir livet inte tråkigt. Släktingar har vi ju många, och släktforskning är ett ypperligt sätt att få vänner på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s