Har du bunkrat matförråden än???

desranchHar du bunkrat matförråden än? Om inte, se till att gör det för Sverige som nation har ingen beredskap alls om en krissituation skulle uppstå!

Svenska Dagbladet har en artikel med överskriften ”Ingen har samlat ansvar för livsmedelsförsörjningen vid kriser”. (SvD 130803)

Det är ingen munter läsning precis.

• Om transportsystemet kollapsar är det tomt i butikerna efter ett dygn. 
• Om landet isoleras är hälften av våra dagliga livsmedel borta efter 10–12 dagar – även om transportsystemet skulle vara intakt

Vidare står det att: ”Vid en försörjningskris måste den enskilde klara sig själv. Det är viktigt att ta egenansvar. Det finns tyvärr ingen statlig myndighet med utpekat samlat ansvar för vår livsmedelsförsörjning. Varken myndigheterna eller politikerna talar heller om för medborgarna att om det blir kris, så får de klara sig själva.” 

Debattartikeln är skriven av Sven Lindgren som är förbundsordförande i Civilförsvarsförbundet. Så om det värsta händer så klarar sig ivarjefall sk. survivalister och medlemmar i kyrkan med hemförråd.

Det kanske inte alla känner till är att kyrkan har investerat i uppbyggnad av levande förråd, eller vad man nu ska kalla det, som en beredskap om en kris skulle uppstå i norra Florida, nära Disney world och Cape CanaveralThe Deseret Ranches i Florida tillhandahåller den största boskaps ranchen i hela USA som till ytan omfattar 300 000 acres vilket motsvarar drygt 1214 km2   Jämför  detta med Öland som har en yta av 1342 km !

Förutom boskapsuppfödning odlas också citrusfrukter och här finns ett stort vildlivsbevarandeprojekt, miljöbevarandeprojekt och vattenreservoarer. För sitt miljöarbete har Deseret ranches mottagit flera utmärkelser.

Deseret Ranches 2010 Environmental Stewardship Award from Erin Freel on Vimeo.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Årsförråd, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s