Går det att upphäva Jesu Kristi dödsdom?

Jesús_en_casa_de_Anás_Museo_del_Prado_José_de_MadrazoDen kenyanske advokaten Dola Indidis försöker att förmå den Internationella domstolen i Haag att upphäva den fällande dödsdom av Jesus Kristus för 2000 år sedan. Detta kommer att bli mycket svårt då domstolen inte anser sig behörig till att göra detta.

Kommer det att ens vara möjligt att upphäva dödsdomen? Är det hos den Internationella Domstolen i Haag som detta ska ske?

Eftersom Jesus blev dömd i Jerusalem av sanhedrin, så borde det vara överrabinatet och Högsta domstolen i Jerusalem som behöver upphäva dödsdomen. Rom är oskyldig. Pontius Pilatus tvådde sina händer, och varken han eller Herodes ansåg att Jesus var skyldig till det som han anklagades för.

Frågan är – hur skulle högsta domstolen och överrabinatet i Jerusalem reagera om väldigt många kristna och muslimer krävde att Jesu dödsdom skulle upphävas snarast möjligt av dem?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2384466/Kenyan-lawyer-Dola-Indidis-goes-International-Court-Justice-bid-overturn-conviction-handed-Jesus.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Sanhedrin_trial_of_Jesus

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Judendom, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Går det att upphäva Jesu Kristi dödsdom?

 1. janne skriver:

  Alla judar ville inte se Jesus död.Tvärtom så struntade de flesta i honom.

  ”Eftersom Jesus blev dömd i Jerusalem av sanhedrin, så borde det vara överrabinatet och Högsta domstolen i Jerusalem som behöver upphäva dödsdomen. Rom är oskyldig. Pontius Pilatus tvådde sina händer, och varken han eller Herodes ansåg att Jesus var skyldig till det som han anklagades för.”

  Varför borde det vara överrabbinatets ansvar? Vad har de med det att göra?Vad är deras ansvar?
  Hade Ilmar Repalu i Malmö fört fram sådana tankar så hade vi andra reagerat hur?…

  Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Sanhedrin på Jesu tid motsvarar överrabinatet i vår tid. Men nuförtiden är inte alla som bor i Israel judar, så då borde högsta domstolen i Jerusalem också blandas in i ärendet.

   Gilla

 2. Mormonlady skriver:

  Jag tror att det handlar om att all sanning behöver komma fram i ljuset. Eftersom Jesus faktiskt var oskyldig (för det är ju det som vi kristna och muslimer bekänner) så behöver domen upphävas. Jesus dog av fri vilja, och det är en helt annan sak. Men enligt en del så dog han på grund av att han var skyldig, detta fastän han var oskyldig.

  Gilla

 3. janne skriver:

  Vi jagade Drottning Silvia pga hennes pappa.
  Ska vi nu jaga dagens israeler för något som någon gjorde för två tusen år sedan?

  Gilla

 4. Gunnel Troberg skriver:

  Helt rätt Jamma. Jesus Kristus gav sitt liv. Sen att han blev orättvist dömd är en annan sak. Vet inte om det handlar om att försöka rentvå Kristi namn? För mig som troende behövs inte det. Känns som sagt ganska så överspelat.

  Gilla

 5. jamma skriver:

  Jesus dog av egen fri vilja.Att upphäva dödsdom är igentligen ganska tramsigt.Finns det inget vettigare för honom att syssla med?
  Nästan antisemitism som lurar i bakgrunden”ni judar dödade Jesus”.

  Gilla

  • Mormonlady skriver:

   Det står ingenstans att han påstår att ”ni judar dödade Jesus”. Bara för att en del högröstade judar ville att Jesus skulle dö, innebär det inte att alla judar ville det. SÅ att dra slutsatsen ”nästan antisemitism” är ett ganska så fult knep för att försöka att få en poäng på en annan människas bekostnad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s