Shenet – gör dina krämer, salvor, tvålar, deos osv osv helt själv!

shenetFör den som är intresserad av rena produkter, utan onödiga tillsatsämnen och att försöka göra dem själva så finns en stor hemsida att ur – Shenet -” Oberoende om parfym, kosmetika och utvärtes medel från Egypten till idag – We don’t sell, we tell”

Själv har jag ännu inte begagnat mig av sidan, men inser hur viktigt det är med rena produkter då jag får eksem och hudirritationer av att använda ”vanliga” shampon och deo.

Om det stämmer vad jag har läst om shenet så har flera personer tagit till sig recepten på hemsidan och t om börjat tillverkning på professionell basis där de sedan säljer sina  produkter! Mycket information finns det ivarje fall. Du får inte bara reda på hur du tillverkar en produkt. Dessutom tillkommer historik och flera goda råd.

Så här står det skrivet om svett t ex:

89 % av svenska kvinnor i 25-årsåldern använder deodorant dagligen. Forna tiders människor skulle ha sett med fasa på sådant bruk. Att hejda utsvettningen var enligt dem att tigga om sjukdom – då skulle ju svetten gå inåt. Ty genom den dagliga utdnstningen eller traspiration, befrias människorna i Norden väl till hälften ifrån vad som förtärt och i kroppen onyttigt blivit, och det nästan oförmärk, som doktor Haartman påpekar i sin läkarbok för allmogen 1765…” (Källa: http://www.shenet.se/recept/deodorant.html)

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Ekonomi, Hälsa, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s