UM/UK – en plantskola för blivande artister?

UMUKÄntligen så har man blivit rätt så stor! Jag tänker inte på mig själv nu, utan på hur mina två äldsta barn kanske känner sig. Min äldsta dotter är på sitt femtonde år och min äldste son är nyss fyllda tolv år. Fram till man fyller tolv år så tillhör man primär, vilket motsvarar söndagsskolan i Svenska Kyrkan, men från tolv år och upp till arton år tillhör man organisationen Unga män/Unga kvinnor i kyrkan.

Min dotter Paula älskar verkligen UM/UK och jag har redan föranmält henne till Svung (Svensk Ungdom) som är sommarens årliga konferens för UM/UK. Den 23 februari är det UM/UK-dagen och då ska min son Love för första gången vara med på kyrkans ungdomsaktiviteter.

I början av Januari brukar UM/UK delta i Bolliaden. I år så organiserade dock Göteborgs stav, motsvarande stift i Svenska Kyrkan, en egen ungdomskonferens kallad Kamratskapet. Uppslutningen var stor och programmet bestod både av vittnesbördsmöte, olika workshops och uppträdande. När man ser dessa uppträdande så förstår man att kyrkan kan verka som en plantskola för hågade blivande artister. Det viktigaste är dock att kyrkans program verkar som en plantskola för Unga Sista Dagars Heliga som får lära känna sin Frälsare Jesus Kristus bättre och samtidigt ha roligt tillsammans med andra ungdomar. Klicka på länken nedan och njut av våra underbara ungdomar! 🙂

Skärmbild - 2013-02-17 - 19:22:59

 

https://vimeo.com/57317133

 

 

 

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Högtider och evenemang, Livet som mormon, Utbildning, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s