Mia Love – det Mitt saknade!

mialoveMinns ni förrförra valet i USA där möjligheten fanns att det antingen skulle bli en svart president – Obama förstås, en kvinnlig president – Hillary förstås eller en mormonsk president – Mitt förstås. Jag måste säga att jag inte sörjer speciellt mycket över att det blev en svart president. Oavsett hans förda politik – som jag inte är insatt i, så var jag glad över att det äntligen blev en svart president i USA. Det trodde jag faktiskt inte skulle ske i min livstid, men desto större var glädjen. Det enda positiva med Mitt, hans politik upplever jag som svensk, inte som så positiv, är att han synliggjorde vår kyrka. På gott och ont kan man väl säga, för allt som skrivits har inte varit bra, men något har ändå hänt. Även i religionsfientliga lilla Sverige har faktiskt vår kyrka beskrivits med respekt och i viss mån korrekt.

Nu är jag som sagt inte direkt konservativ, så Mitt hade förmodligen inte fått min röst om jag hade fått rösta i USA, men det är lite kittlande ändå med tanken på en mormonsk president. Men vad sägs om en mormonsk president som i likhet med Obama är svart och i likhet med Hillary är kvinna? Visst hade det varit en spännande tanke? Faktum är att det kanske inte är helt orealistiskt heller eftersom det finns en ung, svart, kvinna som just nu klättrar i sin karriär som konservativ politiker i USA – och dessutom är ”mormon”. Mia Love heter hon. Hennes föräldrar kom som fattiga flyktingar från Haiti (ytterligare ett plus för Mia eftersom Mitt kritiserades för sin stora förmögenhet) och i vuxen ålder anslöt hon sig till Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Hon är gift med en vit man som i mycket agerar hemmapappa ( ännu mera pluspoäng för Mia) för deras gemensamma barn och bor och verkar i Utah som hon flyttade till efter sin omvändelse till evangeliet.

Nedan ett klipp med Mia Love. Hon har även deltagit i kyrkans reklamkampanj ”I´m a mormon” där både kända och okända ”mormoner” berättar om sitt dagliga liv och till slut tillägger att de också är ”mormoner”.

http://www.huffingtonpost.com/2012/08/28/mia-love-rnc-speech_n_1835839.html

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Familjen, Filosofiska tankar, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Personporträtt, Samhällsfrågor, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s