Solvigs omvändelse

När Solvig var liten hade hennes pappa problem med alkohol. Solvig upplever att det var väldigt förödande för ett barn. Samtidigt när hon växte upp fick hon vänner som hade en tro på Gud. Vid en ungdomskonferens som hon var med på började Solvig plötsligt förstå att det kanske”fanns något mer än det man kan se och ta på”.

En nära vän till Solvig som hette Paula var Sjundedagsadventist. Med sina vänner seglade Solvig och bland vännerna fanns mycket utrymme för diskussioner om religion. Solvig var ateist, men kände ändå att hon hade sina tankar. En natt när Solvig och hennes väninna Paula satt och diskuterade förstod plötsligt Solvig att det liv som hon levde inte var kompatibelt med vad Jesus ville. Den natten kom Solvig till tro och fick ett kraftfullt vittnesbörd om att Jesus lever. Även Paula fick ett vittnesbörd den natten. Hon kände äntligen att hon var älskad som den hon var.

Solvig fick erbjudandet att döpas, men hon svarade att hon kände att det kanske fanns något bättre. Om hon inte fann det skulle hon komma tillbaka till hösten och döpa sig. En tid därefter ringde Solvigs pappa och undrade om hon ville vara med på pappans dop. Solvig blir förvånad. Detta var ingenting som hon kände till något om, men hon beslutar sig för att gå på sin pappas dop. Solvigs pappa ska bli medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, en kyrka som Solvig aldrig har hört talas som.

När Solvig stiger av busshållplatsen hittar hon inte till kapellet där dopet ska äga rum. Hon upptäcker dock två unga män med brickor på sig och följer efter dessa till kapellet. Vid dopet känner Solvig Den Helige Andes kraft så starkt att hon börjar gråta, men vid det tillfället berättar Solvig att hon inte förstår att det är Den Helige Andes kraft.

Efter dopet blir Solvig och hennes pappa hembjudna till Sonja och hennes familj. När de sitter där frågar Sonja plötsligt Solvig om inte hon vill få undervisning av missionärerna? Solvig tänker inte så mycket på det, men på busshållplatsen på väg hem så stöter hon på missionärerna igen och bestämmer sig för att ta emot missionärslektionerna.

När Solvig fick undervisning av missionärerna sa hon bestämt ifrån att hon bara trodde på bibeln och att missionärerna bara fick undervisa henne utifrån den. Missionärerna tog snällt och undervisade Solvig med endast bibeln som utgångspunkt. Till slut tog emellertid en av missionärerna fram en bibeln, drog ett snöre från biblen och frågade Solvig om hon visste vilken riktning bibeln gav henne. Missionären tog fram Mormons bok, drog snöret mellan bibeln och Mormons bok och sa till Solvig att vi genom Mormons bok har en riktning. Solvig köpte inte den utläggningen.

När Solvig var hemma, vid den tiden var hon sambo, så läste hon plötsligt i Hesekiels bok 37:15 om de två trästavarna som skulle slås ihop. Som medlemmar i kyrkan vet vi att de två trästavarna symboliserar bibeln och Mormons bok.

HERRENS ord kom till mig. Han sade:  ”Du människobarn, tag en trästav och skriv på den: För Juda och Israels barn, hans medbröder. Tag sedan en annan trästav och skriv på den: För Josef, en trästav för Efraim och alla av Israels hus, hans medbröder.  Foga sedan ihop dem med varandra till en enda stav, så att de förenas till ett i din hand.

Solvig berättar att när hon läste detta skriftställe så visste hon att Mormons bok var sann. Det fanns inga tvivel. Hennes sambo märkte också att något hade hänt med Solvig för han frågade ”Vad har hänt med dig. Du ser förändrad ut.”

Allt detta hände för 29 år sedan. Idag känner Solvig att hon har fått ”massor av lärdomar och insikter och mitt vittnesbörd har stärkts.

Solvig kom att lämna sin sambo, träffade Kim i kyrkan. De gifte sig några månader efter Solvigs dop och tillsammans har de tre vuxna barn.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Kvinna/feminism, Livet som mormon, Mormons bok, Personporträtt, Skrifterna allmänt, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s