Att hamstra mat är inte fel

Kalle Anka är ju en klassisk sak som man bara måste se på julafton kl 15:00. Där visas bland annat Piff och Puff som samlar på mat. De har ett vinterförråd.

Egentligen så är det väldigt naturligt att ha ett förråd av mat, men det är just detta att vi människor har blivit så urbaniserade. Vi förlitar oss på att maten finns i affären, och att vi kan köpa den när vi behöver. Tanken på att det inte ska finnas mat i matbutiken finns knappt. Matbutiken har blivit vårt förråd faktiskt.

Men egentligen så är det väldigt bra att ha ett matförråd hemma. Inte nog med att vi kommer att känna oss mera självständiga, utan vi kommer att klara en del situationer mycket bättre. För även om vi har familj och vänner som kommer att hjälpa oss kanske, så är det skönt att slippa be om hjälp i onödan. Ordspråket ”Själv är bäste dräng” stämmer verkligen.

Det finns ju alltid risk att man kan bli sjuk och inte orkar att gå till affären, eller att man arbetar så mycket att man inte hinner handla på några dagar. Man kanske får väldigt stora räkningar en månad och inte har så mycket pengar till mat, och då är det också bra med ett matförråd, eller hur?

Piff och Puff är med andra ord inte helt fel ute de heller.

Bloggen Swedish Prepper – Survivalism På Svenska har en del kloka saker som är bra att komma ihåg när det gäller långtidsförvaring av mat. De har även en liten video på hur Mormonkyrkan förbereder sig med matförråd. Väldigt trevligt att man hittar den informationen där, tycker jag.

Det här inlägget postades i Alla inlägg, Årsförråd. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att hamstra mat är inte fel

  1. Swedish Prepper skriver:

    Vi måste alla äta, även om matleveranserna upphör och butikshyllorna gapar tomma. Det är lika viktigt att ha en hälsosam ekonomi, undvika krediter och ha en ekonomisk buffert för oförutsedda händelser och sämre tider. Mitt mål är att fler blir upplysta och börjar ta ansvar, det finns flera inlägg på min blogg om ekonomi och matförråd. Läs också ”LDS Preparedness Manual” under survivalistlänkar i högermanualen.

    Till sist vill jag tacka för att du länkade till min blogg. 

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s