My Great Experience with Mormons

När man läser om vittnesbörd som handlar om Mormonkyrkan så handlar det nästan alltid om att det är mormoner som berättar. Det kan vara medlemmar eller före detta medlemmar.

Men några få gånger så handlar det om människor som aldrig varit medlemmar i kyrkan men som trots detta har en mycket positiv bild av den.

När jag var på YouTube och letade lite, då stötte jag på en lång video på 1,5 timmar som visade sig vara mycket intressant. Mannen heter Ramy Louis och är en LifeCoach. Hans pappa är teolog och pastor.

Om man ska sammanfatta det hela så är hans pappas lärdom då han höll på med att doktorera att det finns saker i Bibeln som inte stämmer, och att man måste komma upp på forskarnivå för att kunna se det hela. Man behöver en överblick som tar tid att få som man inte kan få med lite fritidsstuderande.

Det krävs många års heltidsstudier för att få en överblick. Hans pappa gick stärkt ur sina studier och blev mera ödmjuk och vinner många själar för Jesus.

Hans attityd har smittat av sig på sonen, Ramy Louis, det kan man se då han är oerhört positiv till Mormonkyrkan som han har gått till i åtta månader av ren nyfikenhet för att se om allmänhetens rykten stämmer eller ej. Man märker att han har satt sig in i mycket, men han har inte riktigt förstått vad ordet ”ward” betyder, dvs att det är ett annat ord för församling.

Den som orkar att sitta de 1,5 timmarna och lyssna på honom kommer att bli mycket inspirerad, och det jag funderade på var när han skulle bli medlem. Han anser att mormoner är kristna.

Gud visade mig en sak. Det kommer att komma allt fler och fler människor som kommer att se hur fantastisk Mormonkyrkan är, men de kommer inte att bli medlemmar just nu (men kanske sen, vem vet?). Jag frågade Gud varför, och fick förklaringen att de behövs som vittnen bland alla dem som inte är medlemmar, för de tror mer på icke-mormoners än på mormoners vittnesbörd.

Lärdomen är att de som inte är mormoner lättare tar till sig positiv information om Mormonkyrkan av dem som inte är mormoner, för de anses vara mer neutrala. Man anses vara partisk om man är medlem, och det innebär att dessa vittnesbörd är mindre värda.

Därför ska vi vara oerhört tacksamma för alla dem som inte är mormoner och som trots detta talar positivt om kyrkan, och vi ska inte bli ledsna för att de inte blir medlemmar. Vem vet – de kanske blir medlemmar i framtiden, men just nu så har de fått en uppgift av Gud att vittna om hur oerhört underbar Mormonkyrkan är och att fördomarna om kyrkan inte stämmer.

”I’m Ramy Louis, a Life Coach and CEO of a young technology company. I am NOT (today) a Mormon. I’ve been exploring spiritual possibility for my life and after visiting 12 different religious groups, churches and organizations, I walked through the doors of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints — the Mormon Church. This video shares what I’ve learned about Mormons in the last 8 months and addresses some of the conversation I continue to have with my friends surrounding Mormons and blacks, Mormons and polygamy, The Book of Mormon, etc. I also share some brief thoughts about comments made by Joel Osteen regarding Mormons (good ones), and Benny Hinn’s response to Joel’s comments (bad and condemning). There are seemingly countless YouTube videos about Mormons, some pro, some neutral, but most against. I thought I would share with you an objective, unemotional, fact based perspective on what happens in the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints today. Finally, do excuse my occasional sniffles on the video — it was a terrible allergy day when I shot the footage.”

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Avfallet, Äktenskapet, Ekonomi, Ekumenik, Familjen, Genealogi, Hälsa, Hjälpverksamhet, Joseph Smith, Kvinna/feminism, Kyrkans historia, Mission och evangelisation, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Mormons bok, Nåden, Personporträtt, Profeter, profetior, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt, Tempel, Teologi, Utbildning, Vittnesbörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s