His Eye Is On The Sparrow – Eclipse

Har ni undrat var de duktiga kristna mormonkillarna som sjöng accapella på avslutningen i OS 2002 i Salt Lake City tog vägen? De har inte ett endaste instrument utan bara sina mikrofoner och röster.

De har blivit kända för sina klara och rena röster som sjunger täta stämmor. Själv hade jag nästan glömt bort dem i mediebruset, men nu råkade jag på en ny video som de har gjort som är bara så jättefin. Suck… om man kunde sjunga som dem alltså…

http://www.youtube.com/user/eclipsesingers

http://www.eclipsesingers.com/

Matt 6:26 Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de?

Matt 10:29-31 Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt? Och inte en enda faller till marken utan er Faders vilja. På er är till och med alla hårstrån räknade. Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar.

Man kan ha många tankar kring detta med att Gud faktiskt vet hur allting är med oss. Han vet hur vi har det och hur vi mår, och det är ingenting som undgår hans vakande öga. Gud vet allting med andra ord. Men samtidigt – och detta är bara på grund av att han skapat oss människor med en fri vilja – så bestämmer han inte om jag vill ha köttbullar eller stekt fisk till middag imorgon, eller om jag ska ha efterrätt eller ej. Gud vet faktiskt inte detta på grund av att jag inte vet detta ännu.

Bön innebär ju att vi har en dialog med Gud. En del av kommunikationen är att vi kommer på vad vi själv vill. När vi känner att vi inte vet vad vi vill, och vi sedan ber tills vi kommer på vad det är… ja då handlar det om att Gud har hjälpt oss stilla vågorna på vattnet i vår själ, så att vi kan få ett tillräckligt lugnt och klart vatten i vår själs brunn så att vi kan se efter vad det är som vi egentligen vill. När vi speglar oss i Guds heliga ord, då kommer orden att göra vattnet klart och rent i vår själs brunn.

”Early in the spring of 1905, my hus­band and I were so­journ­ing in El­mi­ra, New York. We con­tract­ed a deep friend­ship for a cou­ple by the name of Mr. and Mrs. Doo­lit­tle—true saints of God. Mrs. Doo­lit­tle had been bed­rid­den for nigh twen­ty years. Her hus­band was an in­cur­a­ble crip­ple who had to pro­pel him­self to and from his bus­i­ness in a wheel chair. De­spite their af­flict­ions, they lived hap­py Christ­ian lives, bring­ing in­spir­a­tion and com­fort to all who knew them. One day while we were vi­sit­ing with the Doo­lit­tles, my hus­band com­ment­ed on their bright hope­ful­ness and asked them for the se­cret of it. Mrs. Doo­lit­tle’s re­ply was sim­ple: His eye is on the spar­row, and I know He watch­es me. The beau­ty of this sim­ple ex­press­ion of bound­less faith gripped the hearts and fired the imag­in­a­tion of Dr. Mar­tin and me. The hymn His Eye Is on the Spar­row was the out­come of that ex­per­i­ence.

Civilla Martin”

http://www.hymntime.com/tch/htm/h/i/s/hiseyeis.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/His_Eye_Is_on_the_Sparrow

Why should I feel discouraged
and why should the shadows come
Why should my heart feel lonely
and long for heaven and home

When Jesus is my portion
a constant friend is He
His eye is on the sparrow
and I know He watches over me
His eye is on the sparrow
and I know He watches over me

I sing because I’m happy
I sing because I’m free
His eye is on the sparrow
and I know He watches me
He watches me
His eye is on the sparrow
and I know He watches
I know He watches,
I know He watches me.

 

Svensk text:

Han omsorg har om sparven

Skulle jag något frukta
här uti skuggors land,
och tro mig vara ensam
utan Hans trygga hand?
Men Jesus är mig nära, Han sviker aldrig mig.
Han omsorg har om sparven, Han omsorg har om mig,
Han omsorg har om sparven, Han omsorg har om mig.

Jag sjunger fri och lycklig, min Gud förändras ej.
Han omsorg har om sparven. Han omsorg har om mig,
Han omsorg har om sparven, Han omsorg har om mig.

http://rune-natanael2.blogspot.se/2008/10/gud-har-omsorg-om-sparven-gud-har.html

http://vartdagligabrod.blogspot.se/2011/08/his-eye-is-on-sparrow-han-omsorg-har-om.html

Det här inlägget postades i Alla inlägg, Filosofiska tankar, Mormon musik, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till His Eye Is On The Sparrow – Eclipse

  1. Gunnel Troberg skriver:

    Helt underbar musik ML. Tack för att du delade med dig! 

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s