President Obamas misstag

Rapport 2012-05-25 kl 19:30  ”Många afroamerikaner säger att de inte ska rösta på Obama. De ska stanna hemma. Sen skyller de Obamas uttalande på mittenpolitiker. I Bibeln står det klart och tydligt att homosexualitet är en synd. Obamas ja till homoäktenskap är därmed på sätt och vis ett ja till synd.

Presidentens uttalande blev i själva verket startskottet för gayaktivister. Det fick dem att trappa upp sin agitation … Han lär förlora en del av de röster som han var garanterad innan han gjorde sitt homouttalande. Många afroamerikaner lär välja att inte rösta på honom.

Hans ja till homoäktenskap har lett till att den afroamerikanska kyrkan idag är på kant med presidenten. Den har stöttat Obama, och vill fortsätta med det – men i den här frågan kan den helt enkelt inte acceptera hans ståndpunkt. Presidenten och Demokraterna tar idag svarta amerikaner för givna.”

Afroamerikanerna är demokrater när det gäller synen på samhället, men man tänker konservativt när det gäller moral och värderingar. Det planeras en stor manifestation för att slå vakt om äktenskapet, dvs synen att det är mellan en man och en kvinna. De hävdar att Bibelns ord är det som är viktigast. Det sprids ett budskap från församling till församling att Obama har svikit Guds vilja, och de känner sig svikna.

(18:35 – 21:57)

http://svtplay.se/v/2807168/rapport/25_5_19_30?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2807168/sb,p103263,1,f,-1

Mitt Romneys chanser att bli president är inte precis så stora kan man se rent historiskt då den sittande presidenten har ett stort övertag, men Romneys chanser har ökat en aning i och med Obamas utspel.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Kvinna/feminism, Offentligt arbete, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Sexualitet, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s