Följ med på kippapromenad!

För några dagar sedan skrev jag om de problem med antisemitism som i synnerhet Malmö brottas med;antisemitiskt språkbruk. För att på ett fredsamt sätt visa Malmöborna att antisemitism inte är acceptabelt har medlemmar i judiska församlingen påbörjat något som de kallar för ”kippapromenader” där de promenerar från Synagogan genom Malmö. Jag kontaktade judiska församlingen i Malmö och frågade dem om även de som sympatiserar för deras sak är välkomna på dessa promenader. Detta är det svar som jag fick:

Kippapromenaderna är ganska oorganiserade aktiviteter. När jag har tid och lust att gå i Synagogan och promenera efteråt så lägger jag ut det på vårt intranät. de som då är intresserade samlas med mig utanför synagogan 11.45. Därifrån tar vi en promenad på 30-45 minuter genom stan. Nästa promenad är den 2/6.
De som vill gå med är naturligtvis välkomna.

Som medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga stödjer vi varje människas rätt att fritt få utöva sin religion utan att bli trakasserad. För den som befinner sig i Malmö kan alltså ett deltagande av dessa kippavandringar vara ett sätt för oss som medlemmar i kyrkan att visa var vi står. I kyrkan i Sverige känner jag till att det åtminstone finns tre judiska släkten nämligen släkten Levin, släkten Palm samt ytterligare en släkt med såpass ovanligt efternamn att jag väljer att inte nämna det offentligt på en blogg. Jag talade med en av dessa medlemmar och han ville gärna ställa upp på en kippavandring. Tyvärr bor han i Borlänge och har fullt upp med småbarn så han kände inte att han rent praktisk hade möjligheten. För de som däremot bor i eller nära Malmö kan dock detta vara en god handling. Enligt ML kan man dessutom om man är man, låna en kippa i församlingen.

Glöm inte att boka in den 2 juni kl 11.45 utanför synagogan! För de som vill är även gudstjänsterna öppna för ickejudar. För mer information vänd er till Judiska församlingen i Malmö.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/01/16/Promenerar-for-att-fa-slut-pa-antisemitismen/

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Judendom, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s