Hushållsmarodörer

En skönhetstävling i Taiwan kräver att kvinnor som vill ställa upp skriver under ett avtal om att de inte är ”hushållsmarodörer” som är ute efter redan gifta män. ”Varje tävlande måste skriva under en deklaration om att hon inte varit inblandad i en utomäktenskaplig relation” säger Fifi Chang som arrangerar Miss Globalcity Taiwan Pageant. Anledningen är tidigare otrohetsskandaler och att tävlingarna måste föregå som goda moraliska exempel (TT-AFP) (GP 120429)

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17899688

För ett antal år sedan hade jag en arbetskamrat som hade för vana att alltid berätta alla smaskiga detaljer för sina arbetskompisar om sitt privatliv. Det kändes rätt obehagligt ibland eftersom jag dels inte ville veta allt som hon hade gjort och för att jag kände att hon på något sätt krävde att jag i gengäld skulle lämna ut lika mycket om mitt privatliv, vilket jag inte var så pigg på. Vid ett tillfälle berättade hon om ett utomäktenskapligt förhållande som hon hade haft under ett par år efter sin skilsmässa. ”Men jag visste att jag inte kunde få honom eftersom han var gift.” Ja, stackars henne, eller??? Naturligtvis får folk leva som de vill, men det tar emot när en tredje part kommer i kläm och jag minns att jag faktiskt sa åt henne att jag inte tyckte det var rätt. Själv tyckte hon att hon inte hade med att göra med att mannen i fråga var gift, det var ju hans ensak. Numera är denna kvinna omgift och jag undrar förstås i mitt stilla sinne om hon skulle tycka likadant om hon fick veta att hennes man hade en kvinna vid sidan om?? Tyvärr så har inte alla människor tagit till sig den gyllene regeln, dvs behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Högtider och evenemang, Kvinna/feminism, Samhällsfrågor, Sexualitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s