Online dating för mormoner

Eftersom jag har varit skild i tre år nu så har jag hunnit med att nätdejta. För medlemmar i kyrkan finns ett otal dejtingsajter. Själv började jag med en gratisdejtingsajt och var dessutom i sex månader medlem i en betalsajt.

lds.about.com har listat en tio-i-topp-lista över dejtingsajter för medlemmar i kyrkan. Ldsplanet ligger på första plats och det var den betalsajten jag prövade på.

I början av nätdejtingens era minns jag att ledarna i kyrkan gick ut med en varning till medlemmar för denna metod att hitta sin framtida parter på. Naturligtvis kan nätdejting vara förrädisk och därför är det viktigt att vara försiktig.

För min del började nätdejtingen med sajten ldsfriends. Eftersom sajten är kostnadsfri finns här också många oseriösa användare som påstår att de är medlemmar i kyrkan, men inte är det. Det positiva med sajten är att det i varje fall när jag var med där fanns möjlighet att se om personens id på datorn stämde överens med varifrån personen påstod att han eller hon kom ifrån.

Under ett antal veckor nätdejtade jag en man från Idaho som arbetade i Sydafrika. För att göra en lång historia kort så upptäckte jag till slut att mannens identitet var identisk med en man som i själva verket kom ifrån Nigeria, var gift, grenspresident och roade sig med att kontakta ett antal ogifta kvinnor i kyrkan och försöka förmå dem att lämna ut information om sina VISA-kort.

En annan dejt kom ifrån Storbritannien. Han var genomtrevlig, var skild och hade ingen tempelrekommendation. Han skickade först ett tal som han hade hållit i kyrkan om Den Helige Andes kraft. Mannen verkade mycket andlig….till en början. Det började med att han kommenterade min kontaktannons. Jag gillar matlagning, men hade tyvärr stavat fel på ”cook.” Det stod att jag gillade att ”cock”. Han förstod vad jag menade, men det var ju lite pinsamt för mig eftersom felstavningen betydde något betydligt mer erotiskt än att laga mat. Förmodligen gick den här dejten igång lite på detta och för att åter igen göra en lång historia kort så var jag tvungen att lägga ner alltihopa för han blev bara snuskigare och snuskigare. Sex före äktenskapen var ju inga problem heller, skulle det visa sig. Suck!!

ldsplanet kan man känna sig något tryggare ifråga om falska identiteter eftersom det är en betalsajt. Vad jag upptäckte var dock att säkerligen 90% av alla på ldsplanet bodde i USA, Utah i synnerhet. En man som jag fortfarande är fb-vän med hade jag en ganska lång mailväxling med. Han var verkligen jättetrevlig, omvänd till kyrkan från baptistkyrkan, gift i templet, men änkling efter att hans fru dött i en bilolycka. En av de första saker jag fick ifrån honom var ett tal som han hade hållt ett år efter sin hustrus tragiska olycka. Talet var underbart och andades kärlek och tro.
Tyvärr så föll mycket på att han lika lite som jag kunde flytta.

Till sist insåg jag att internetdejting inte passar en svensk utan möjlighet att flytta speciellt bra och la ner alltihop när sex månader hade förflutit på ldsplanet. För andra går det naturligtvis bättre med nätdejting. I min församling finns en kvinna som träffade sin blivande man, en amerikan, via nätdejting. De gifte sig nu i början på året och planerar att flytta ihop om ett par, tre år när han har möjlighet att få pension från sitt nuvarande arbete inom det militära i USA. En annan person jag känner till som lyckats med nätdejting är den nye biskopen i Utby församling som var änkeman med barn när han träffade sin fru via nätdejting. Så visst funkar nätdejting för vissa, absolut.

Nedan några länkar om dejting i allmänhet och nätdejting i synnerhet i kyrkan.

http://universe.byu.edu/index.php/2012/01/09/final-story-from-email-to-eternity/

http://www.ldschurchnews.com/articles/61679/Counsel-on-dating-and-courtship.html

http://www.ldschurchnews.com/articles/50349/LDS-and-single.html

http://holdtotheblog.blogspot.se/2009/04/are-lds-singles-going-against-their.html

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Äktenskapet, Kvinna/feminism, Livet som mormon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s