Att förändra sin image

Vad gör man om man vill synas i media? Lättast är att angripa sin meningsmotståndare och anklaga hen för att vara både det ena eller andra. Nu, denna vecka, så var det Per Ewert och Mats Selander som ville synas.

De har skrivit en bok som de vill sälja, och så vill de visa att de är i fint sällskap som fellows på Claphaminstitutet . Därför skrev de en debattartikel i Svd 2012-03-20 och gick till hårt angrepp på ateisterna.

Pajkastningen som Ewert och Selander gör på sina  meningsmotståndare är på sandlådenivå tyvärr, ja till och med tidningen Dagen anser detta. De börjar med att kalla ateisterna för nyateister. Nyateister? Argumenten är svaga, ja rent ut sagt så finns det inte argument för deras sak. Ateister har alltid varit ateister, och att kalla dem för nyateister är bara ett sätt för att få folk att dra samband med new age. Det är ordet ”ny” som är nyckeln i det hela.

Ateismen är inte ny utan den är nästan lika gammal som syndafallet. För i och med syndafallet så tappade människorna sin nära kontakt med Gud, och en del blev ateister. Ateismen är gammal och mycket respekterad bland många. Man slänger med andra ord inte skit på en så gammal tanke utan att folk kommer att reagera, precis som folk gjort i och med deras artikel i Svd.

När det dessutom inte går att bevisa med naturvetenskapliga metoder att Gud finns, då borde det finnas ett åtminstone visst mått av ödmjukhet hos de båda debattörerna. Men det är fullständig pajkastning. Ewert anklagar debattörerna som skriver i kommentarsfältet att vara aggressiva, men glömmer lämpligt att nämna att han själv är det också i artikeln.

Oavsett, Ewert och Selander kommer att uppnå det som de vill. De har fått mycket uppmärksamhet i den kristna medievärlden, och deras bok kommer att bli köpt. Dessutom så kommer deras image att ha förbättrats en hel del och kommer nog förr eller senare att bli erbjudna ett kristet jobb med ännu mera status än vad de har just nu.

Selander anses vara intelligent men högljudd och aggressiv när det gäller att föra fram sina åsikter. Han gillar att chockera, och han håller på med allt möjligt exempelvis offentliga debatter och att vara en extrem abortmotståndare som sätter press på kristna gynekologer och sjuksköterskor (de måste på sin utbildning vara med om abort för att få sin utbildning godkänd) och deras kristna tro har ifrågasatts av MRO (Människorätt För Ofödda). Pingstkyrkans ledare har reagerat kraftfullt på MRO’s taktik och är mycket negativ.

”Pingstkyrkans föreståndare, Per Hörnmark, har svårt att förstå syftet med aktionen, och han kallar MRO en extrem organisation som tar till förkastliga metoder. – Det har varit nästintill telefonterror och förföljelse av enskilda. De som är utpekade av MRO upplever det som hotfullt.”

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=157352

http://www.abortnej.se/?q=node/77

Evangelikaler som Selander mfl vill driva abortmotståndet till att bli som det är hos katolikerna, dvs ett totalt nej och att det inte ska finnas några undantag som gills.

I Mormonkyrkan så vill man inte heller ha abort, men det är ok med abort under vissa omständigheter (incest, våldtäkt, fara för moderns liv, livsodugligt foster enligt utlåtande av läkare mm). Om en medlem i Mormonkyrkan vill göra abort så ska hon samråda med biskopen, för risken finns annars att hon blir utesluten om abort utförs på felaktiga grunder.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Samhällsfrågor, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s