När du skäller på mig

Läste ett blogginlägg av Petra Krantz Lindgren som fick mig att få dåligt samvete.

Inlägget, När du skäller på mig mamma är det svårt för mig att älska mig själv, gav mig en ordentlig tankeställare. För visst är jag ofta för snabb att skälla på mina barn när dom inte gör det dom skall / gör det dom inte får. Jag gör ju inte heller alltid det jag skall / gör det jag inte får.

När man är trött och arg är det lätt att glömma Jesu ord ”Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig”.

Livet är ju en skola och mitt mål är att vara lika tålmodig och förlåtande mot andra, och speciellt mot mina egna barn, som Frälsaren är mot mig. Det finns utrymme för bot och bättring kan man ju lugnt säga.

Petra skriver så många kloka saker på sin blogg så jag kan inte låta bli att göra reklam för den. Gå gärna in och ta en titt.

Det här inlägget postades i Alla inlägg, Familjen, Filosofiska tankar, Forskning och vetenskap, Livet som mormon, Psykologi. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till När du skäller på mig

 1. Jan S skriver:

  Fantastiskt inlägg från Petra. Redan när man läser rubriken får man en stor dos sanning.

  Som förälder är man alltid i överläge. Med det följer stort ansvar.

  Gilla

 2. Gunnel Troberg skriver:

  Mycket fin kommentar Bahra!!! Jo visst kan barn vara enerverande ibland, men det gäller att bita ihop. Kanske de bara behöver komma ut, göra någonting så att de får utlopp för sin energi? Så försöker jag ivarjefall resonera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s