Nära döden upplevelser

Min pappa var inte religiös. Han avskydde kyrkor och tyckte att kyrkor var klubben för inbördes beundran. Men pappa var inte ateist. När han var liten överlevde han en operation där han hade en stund var död eftersom han hade fått för mycket narkos. Under den tid som min pappa var död upplevde han att han att han lämnade sin kropp och svävade över sin kropp. Han såg sjukhuspersonalen som kämpade med att få honom att leva igen. Pappa kämpade emot för han tyckte att det han upplevde var underbart. Han kände dock att han drogs tillbaka till sin kropp. Under hela sitt liv kände pappa en trygg förvissning om evigt liv och upplevde närmast en nyfikenhet inför det vi kallar för döden.

Nära-döden-upplevelser är något som många människor har upplevt. En av dem som fått förmånen att uppleva nästa liv är Betty J. Eadie som också har skrivit boken Embraced by the light (1992) Betty som är uppvuxen som kristen, katolik , blev medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, men var då bara aktiv en kort period. Det var under denna period som Betty hade sin nära-döden-upplevelse.

1973 var Betty 31 år. Under en sjukhusvistelse var hon död under en tid och då fick hon uppleva mycket. Hon fick först möta tre män som berättar att de är hennes skyddänglar, att de har varit med henne under hela livet och även i förexistensen innan hon föddes. Hon besöker också sin familj, sin man och sina barn och får känslan inom sig att de kommer att klara sig bra utan henne. Hon känner att de hade ett eget liv och en egen agenda. Betty känner att hon dras till ett ljus och känner en visshet när hon ser att det är en man som utstrålar allt detta ljus att detta är Jesus Kristus. När hon närmar sig Kristus känner hon inom sig att hon är hemma och att hon aldrig vill lämna Kristus igen. Betty får veta att meningen med livet och att vi måste gå igenom prövningar är att vi ska lära oss någonting. Efter sin upplevelse började Betty studera evangeliet igen och förvånas över hur mycket som stämmer överens med hennes egna upplevelser, t ex läran om en förexistens.

http://embracedbythelight.com/

http://www.staylds.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=2805

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Det här inlägget postades i Alla inlägg, Personporträtt, Uppmuntran och tröst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s