Kommer bara mormoner till himlen?

Tro det eller ej, och det kan förvåna en del personer, men mormoner tror att det finns möjlighet för alla människor att komma till himlen. Alla religioner talar om sin ”sanning” och att det är den rätta vägen till frälsning – även mormoner gör så.

Mormoner tror att Mormonkyrkan har mest sanning av alla kyrkor och religioner, men det betyder inte att andra kyrkor och religioner och kyrkor kan ha sanning de också. Mormonkyrkan säger inte att den har all sanning, för det är Jesus som är all sanning. Men mormoner tror att den sanningen finns mest komplett i Mormonkyrkan.

Mormoner tror att det inte går att bli frälst utan Jesus, och utanför kyrkan så finns det ingen frälsning. Detta förvånar en del som hör detta, för det låter som om det vore tvärt om mot vad som tidigare nämnts. Men det är det inte.

För alla religioner talar om sin sanning, och folk anser att deras sanning är lika bra som andra människors sanningar. Mormoner fungerar inte så. De tror att det finns en sanning – Jesus Kristus.

Det mormoner tror på är att Jesus själv frälser människorna för han är Sanningen. Hans sanningar kan finnas på fler ställen än i Mormonkyrkan. Det är den sanningen som frälser, oavsett var man hittar all den undervisning som Jesus lärde ut. Människor behöver dock upptäcka denna sanning, i detta livet eller i nästa. För vi tror att Gud är barmhärtig och full av nåd.

Exakt lika dant tror katolikerna. Se själva.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s