Desinformation om Utah

En kvinna i Utah arangerade en illegal abort, och bad en man att misshandla henne så mycket att fostret skulle dö. Nu dog inte fostret, och barnet blev bortadopterat. Mannen hamnade i fängelse. Men när åklagarna insåg att kvinnan undkom straff, så behövde lagarna i Utah ändras.

Nu ska det snart bli kriminellt att arrangera illegala aborter i Utah, då det bara fattas att guvernören ska skriva på också. Bloggare reagerar och förfasar sig, och anser att mormoner är extremt knepiga som har infört en sådan lag. De tycker att det är så typiskt mormoner.

Men inte någonstans står det att minst 37 av USA:s stater hade infört en sådan lag innan Utah. Man kan snarare säga att Utah är sen med att införa dessa lagar. Och mig veterligen är det religiös förföljelse, rasistiskt och hets mot folkgrupp attpeka ut mormoner så där. Precis som i andra stater i USA. är det också tillåtet med aborter i Utah om det utförs av läkare. Lagen handlar inte om dessa lagliga aborter.

Jag blir så trött på att folk ljuger om mormoner. Jag är jättebesviken på Aftonbladet som låter påskina att Utah och mormonerna gör något extremt och konstigt då de vill införa denna lag mot att arrangera illegala aborter. Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s