Sydstatsbaptist finner evangeliet i Utah

Marsha Addams växte upp i ett aktivt sydstatsbaptisthem i Georgia. Hon kunde aldrig i sina vildaste drömmar få för sig att en dag bli mormon. Hon såg ett jobb på University of Utah som hon sökte och fick.

Det var många saker som hon funderade på, t.ex. varför alla var upptagna på måndagkvällarna, och varför en av hennes kollegor helt plötsligt inte kunde närvara på mötet som kollegan planerat och arbetat så mycket med, pga ”hennes missionär skulle komma hem den kvällen?”

Ju mer hon lärde sig, desto mer förvånad blev hon på den nya kulturen. Hon kunde bara inte fatta det. Men en dag bestämde hon sig för att undersöka vad mormoner egentligen tror, och hon anmälde sig i en grundkurs i evangeliets principer. Och hon lärde sig, ett litet steg i taget.

Under hela denna tid sjöng hon i sin egen kyrkokör, men hon började också att gå på möten i Mormonkyrkan och läsa kyrkans skrifter. Hon började dejta Lon, en hemvändande mormonmissionär då också. Hon kände att vissa principer talade till henne.

Pusselbitarna började falla på plats, och allt kändes rätt. En dag kände hon att det var dags att döpa sig. Lon döpte och konfirmerade henne. Så småningom gifte hon sig med Lon i en baptisrkyrka i Georgia, av en stavspresident som vigde dem, och en baptistkantor som spelade mormonpsalmer.

Vem skulle ha trott detta? Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Frälsning, Livet som mormon, Personporträtt, Samfund, kyrkor och religioner, Skrifterna allmänt, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s