Ständiga utbildningsfonden

I Sverige har vi det bra. Om vi behöver utbilda oss så kan vi ta studiemedel. Denna möjlighet gör Sverige till ett mer demokratiskt land där alla människor har möjlighet att t ex skaffa sig en högskoleutbildning oavsett ekonomiska förutsättningar.

I Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga skapades 1991 The Perpetual Education Fund (PEF) eller Ständiga utbildningsfonden (SUF) som den heter på svenska. Den hjälper Sista Dagars Heliga runt om i världen att skaffa sig en utbildning, då de inte har ekonomiska medel att själva bekosta sin utbildning.

”Ständiga utbildningsfonden” (SUF) hjälper ambitiösa och värdiga unga medlemmar i kyrkan, främst i tredje världen, till vidare studier. På detta sätt förbättras både den enskildes situation på arbetsmarknaden och familjens inkomst.

SUF finansieras av kyrkans medlemmar och vänner. Behövande män eller kvinnor mellan 19 och 30 år som är aktiva medlemmar i kyrkan kan låna från fonden för att studera teoretiska eller praktiska ämnen. Detta lån återbetalas till SUF efter fullgjord utbildning så att andra kan fortsätta att dra nytta av fonden.” Läs mer Läs mer

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Hjälpverksamhet, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s