Stå på titaners axlar

Isaac Newton lär ha uttalat att han nått sina resultat genom att stå på titaners axlar. På detta sätt bildas en serie av upptäckter som utgör länkar i en kedja över tiden.

På samma sätt ser många Sista Dagars Heliga på andra kyrkor. Reformationen banade väg för det återställda evangeliet då människor fritt började få ha sin egen tro.

I höstas bevistade jag två Cliff Richard-konserter. För mig är Cliff min alldeles egna titan. När jag var tonåring hade jag svårt att förstå mig på kristen tro.

För mig bestod tro av förbud, stränghet, att binda mig vid någon kyrka, en dammig bibel som inte hade med mitt liv att göra. Men så började jag som 14-åring att lyssna på mina storasystrars musik.

Jag fastnade för Cliff Richard, lyssnade på hans poplåtar och började lyssna även på hans kristna musik. Jag grubblade mycket och beslutade mig för att skriva till Cliff och fråga om hans tro.

Jag var 15 år och hade många frågar. Faktum är att jag fick svar. Inte från Cliff, men från en kvinna som kände Cliff personligen. Hon svarade på mina frågor och skickade både böcker och foldrar. Jag har fortfarande kvar materialet.

Breven jag fick vet jag inte var de finns längre, men det värmde i hjärtat att jag faktiskt fick svar. Mycket tack vare Cliff tog jag steget som 16-åring och tog emot Kristus som min personlige frälsare.

Mitt sökande fortsatte, men när jag som 24-åring blev medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga så kände jag att jag äntligen hade nått hela vägen hem.

Många gånger har jag tänkt på Cliff med tacksamhet i hjärtat. För mig är han en stor förebild för hur man ska vara som kristen. Ibland har jag känt att jag tyckt att det var synd att han aldrig fick egna barn som han kunde föra över sin tro på, men så tänker jag på att mina barn blir uppfostrade att tro på Jesus Kristus.

Så synd att jag inte kan säga det till Cliff. Tänk vilket inflytande du har över generationer. Människor som utövar ditt exempel gör så oerhört mycket gott för sina medmänniskor.

Tack Cliff – du är min titan som jag fick äran att stå på för att slutligen finna Jesus Kristus och hans kyrka. Om du inte hade funnits så hade kanske varken jag eller mina barn haft Jesus i våra liv. YouTube

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Frälsning, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s