Virus och falska profeter

Jag har fått ett virus i min dator. Det påstår sig vara ett antivirus som uppmanar mig att ta bort infekterade filer med hjälp av sitt program. Det enda sättet att klicka bort popup-fönstret på min dator är att klicka för att man vill ta bort föreslagna virus. Med en gång kommer en ny ruta upp som anger att man ska betala in en viss summa pengar för att få tillgång till antivirusprogrammet.

Senast jag fick exakt detta virus fick hela datorn ominstalleras. Programmet finns inte med i funktionen ta bort/lägg till program i datorn och det är omöjligt att hitta filerna så att de kan raderas.

I bibeln talas det om ulven i fårakläder: Matteus 7:15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar.

Bl a detta skriftställe har lett till att många kristna förnekar möjligheten till att det kan komma sanna profeter efter Jesu död och uppståndelse.

Vad är då en profet? ”I kristendomen är en profet (eller siare – 1 Sam 9:9) en person inspirerad av Gud genom den Helige Ande att överlämna ett budskap för ett specifikt syfte. Det är ofta associerat med att förutse framtida händelser, men i biblisk terminologi är det ett vidare begrepp och kan inkludera de som har givits makt att predika omvändelse till dem som inte vill höra budskapet och för att varna för Guds vrede inför olydnad.

Profeter erkänns att fortfarande få vara mänskliga och ofullkomliga, de kan ta fel beslut, ha inkorrekta personliga trosuppfattningar eller åsikter, eller synda av och till. Deras kallelse till uppenbarelse tar inte bort deras mänsklighet eller gör dem fullkomliga, de vill inte heller alltid överlämna det budskap som de har hört ( t. ex. Jona).

Inte desto mindre tror vissa kristna att minimikravet för att vara en sann profet kan summeras som klara och inte vaga profetior, en 100% överensstämmelse i förutsägna händelser och att profeten inte för motsäga bibeln.”

(Fritt översatt från Wikipedia) Med denna definition kan man räkna Kristi apostlar som t ex Paulus och Johannes uppenbararen som profeter. Båda dessa män levde och verkade efter Kristi död och uppståndelse. Vad är det då som hindrar att det finns profeter idag i modern tid?

Många kristna refererar till Uppenbarelseboken som skrevs av Johannes där det står att inga tillägg får göras till det han skrivit. Upp 22:18 ”För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag: Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok.”

Dessa ord tolkar många kristna som slutet på profeter. Men vad är det egentligen som sägs i skriftstället? Man kan faktiskt tolka skriftstället som att man inte får lägga till något till själva Johannes Uppenbarelse. När Johannes skrev sin uppenbarelse fanns inte bibeln, utan de olika böckerna, bibel betyder böcker, sattes samman först under 100-talet f Kr. Läs mer

Jesus talade om God och dålig frukt. Matt 7:16 –20, 28: ”På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna.”

Joseph Smith var inte fullkomlig. Han var en omtyckt och driftig person med mycket humor, men han erkände också att han hade begått många misstag. Joseph förnekade dock aldrig sina uppenbarelser, trots förföljelse, trots att han blev doppad i tjära och rullad i fjäder, trots att han sattes i fängelse, trots att han förutsåg att han slutligen skulle bli mördad, vilket han också blev av en folkmob 1844 vid 39 års ålder. Jag tror att Joseph Smith verkligen var en sann Guds profet och att Gud är en levande Gud som sänder profeter till oss än i denna dag.

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Joseph Smith, Kyrkans historia, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s