The Mormon Way of Doing Business

Vad har chefer som Jim Quigley, VD för Deloitte and Touch, David Neeleman, VD för Jet Blue, Gary Crittenden, Ekonomichef för American Express, Kevin Rollins, VD för Dell, Inc och Dave Checketts, fd VD för MSG Corp. Gemensamt? Jo, de är mormoner!

Författaren Jeff Benedict har skrivit en bok som heter The Mormon Way of Doing Business: Leadership and Success Through Faith and Family. Benedict menar att kyrkans principer och praktiserande i kyrkan ligger bakom framgångarna.

Det handlar bl a om att inte dricka alkohol, tjänande i kyrkan och hängivenhet till familjen. Författaren menar också att affärsmännen genom att betala tionde av sina inkomster lär sig att inte vara giriga, vilket i sig leder till framgångar inom affärslivet.

David Neeleman anser att han inte hade varit VD idag för Jet Blue om han inte hade gått på mission i två år i Brasilien. Missionerandet innebär två års obetalt arbete och att ofta stöta på motstånd.

Kevin Rollins betonar vikten av de eviga roller man har som en lärjunge och som äkta man och som far. I En rörd Jim Quigley berättar att man vet att man inte vandrar ensam genom livet och det ger en inre styrka. YouTube YouTube

Om gunneltroberg

Dikter, texter, mat, musik och allt annat som gör livet levbart.
Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Livet som mormon, Missuppfattningar, Personporträtt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s