Yardenit

Yardenit. De kristna pilgrimmerna (turisterna) kommer till floden Jordan där Jesus blev döpt av Johannes. Det kommer dit mer än en miljon besökare, och många blir omdöpta och förnyar sin tro och sitt förbund med Gud.

Vilka är de kristna som åker dit? Det är de som är aktiva kristna. Ändock är det så att det är i just denna grupp av kristna som man finner de som är kritiska till Mormonkyrkan.

Dessa pilgrimmer ger sig själva friheter i sin trosutövning som de inte ger mormoner. Varför inte ta och se på mormonernas dop och dop för de döda som att de förnyar sina förbund och sin tro? Mormoner skulle nog uppskatta detta, och det vore skönt om inte andra kristna reagerade så starkt.

Jag har inte hört en enda pastor eller präst i andra kyrkor tala om vad de själva och deras aktiva medlemmar gör i Yardenit. Ändå så duger inte mormonernas förnyelse av sin kristna tro och förbund med Gud. Svårt att se någon stor skillnad i det faktiskt.

Man ser det väldigt tydligt i barndöpande kristna kyrkor. Där skvätter/droppar de vatten på barnets huvud vid dopet.

När dessa kyrkor har cermonier om förnyelse av dopsförbund vid påskhögtiden, då skvätter/droppar de vatten på huvudet igen. Hela familjen, både unga och gamla. De har en exakt lika dan ceremoni för sitt dop och förnyelse av dopet.

Att då reagera på när kristna i Mormonkyrkan förnyar sitt dop, det är mycket märkligt. Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s