Fastan

I morgon börjar fastan för de kyrkor som följer kyrkoåret. Det brukar ju vara de gamla statskyrkorna som gör detta, Romersk-katolska kyrkan och Svenska kyrkan.

I en artikel i Dagen säger Carl-Johan Axskjöld, föreståndare för Laurentiistiftelsen i Lund: ”Man kan dra ner på sådant man tycker är gott, som godis, alkohol eller annat, för att markera fastan innan påsken. Det är något vi pratar om i församlingen”.

Då tänkte jag att detta är precis vi gör i Mormonkyrkan. Vi väljer bort saker vi tycker är gott, och för min del är det kaffe, té, och mitt småtippande på fotboll och hästar (ca 50 kr/vecka).

En del människor tycker nog att denna försakelse inte är nödvändig, men mormoner fastar hela året. Vi har en fastesöndag i månaden som vi försöker följa, och då blir det varken mat eller dryck. Men vi fastar varje dag också på sätt och vis, då vi följer hälsoreglerna i kyrkan.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Livet som mormon, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s