Hon är mormon. Han är evangelikal kristen…

Hon är mormon. Han är evangelikal kristen… Men det är bara början på parets religiösa utmaningar. Båda anser sig vara trogna kristna som tror på Jesus Kristus och löftet om ett evigt liv. Båda vill att den andra ska konvertera.

Men Tom, 63, som är en pensionerad grafisk designer, har en ministry, ”Christian Research and Counsel” som fokuserar på mormoner och Jehovas vittnen.

Libit, 52, är en konstnär och lärare. Hon har lämnat honom två gånger under deras 25-åriga äktenskap då de teologiska konflikterna varit för stora, men hon har återvänt båda gångerna pga den kärlek de har för varandra. De kämpar för att hitta livsutrymme trots sina meningsskiljaktigheter.

När jag läser om deras kamp så ser jag att det är den evangelikale Tom som går på hela tiden med lappar och brev till sin fru om att hom ska bli en vanlig kristen. Det blir nog ibland för mycket för henne, då hon hela tiden måste gå i svaromål. För vem vill det? Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Livet som mormon, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s