Bill Habing

Bill Habing. Vad hände sedan? Bill Habing var en pastor hos sydstatsbaptisterna i Californien. Han startade en ministry för fattiga och hemlösa. Förutom att möta deras fysiska behov så var kyrkan involverad i att möta de andliga behoven.

Pastor Habing och hans medarbetare ledde möten varje morgon. Dessutom ledde pastor Habing lovsångsgudstjänsterna som var på kvällarna från söndag till och med fredag. På torsdagskvällarna ledde mormoner studier om Jesus Kristus.

Pastor Habing var ingen vän till mormonerna, men ändrade åsikt efter det att han arbetat tillsammans med dem. Han anser att mormoner är kristna. Detta upprörde vissa andra evangelikaler som inte ens var medlemmar i hans kyrka, och de kontaktade honom för att korrigera hans åsikter. Det var inte andra pastorer som ville korrigera honom.

Vad hände sedan? Han håller i ministryn för fattiga och hemlösa, det har jag kunnat hitta information om. Han är emot att kristna tjänar pengar på Jesu budskap, i alla former. Detta oavsett om det är konferenser, böcker, cd, dvs mm. Han har kommit fram till samma slutsats som mig, ser jag. Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekumenik, Hjälpverksamhet, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Personporträtt, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s