Baptister vs. Mormoner

Det vet ju alla, att baptister avskyr mormoner. Faktum är att baptister själva erkänner att de har utsett Mormonkyrkan till en av fem mest prioriterade grupper som skall bekämpas med alla medel. Baptister har utvecklat ett speciellt material för sina medlemmar. De börjar redan i söndagsskolan med undervisning i anti-mormonism.

De har haft många aggressiva anti-mormonkampanjer genom åren. Jag tänker bl a på när baptisterna sände 3000 av sina medlemmar till Salt Lake City för att knacka dörr. De fick lite mer än 1000 omvändelser ifrån dörrknackandet, varav de allra flesta inte var mormoner.

Baptister håller inte med Mormonkyrkan teologiskt, och det är baptister som går i främsta ledet i den aggressiva kampanjen mot Mormonkyrkan och dess medlemmar. De är också aggressiva mot icke-mormoner som sympatiserar med mormoner på ett eller annat sätt, oavsett om de är kristna, agnostiker, ateister eller annat.

Vad som inte är lika välkänt är att ledande baptister håller på att omvärdera mormonismen. De sa ju från början att mormonismen är en kult, för att senare benämna dem en teologisk kult beroende på att det inte fanns någon stark ledare. Numera så vill de benämna mormonismen för den fjärde abrahamitiska religionen, och talar inte längre om sekt eller kult.

Mormoner är kristna och uppskattar inte den ”vänliga” gesten från baptisterna att bli upphöjd av baptisterna till att vara en religion istället för en kult eller sekt. Abrahamisiska religioner är monoteistiska, och mormoner påpekar att de är minst lika mycke monoteistiska som trinitarianerna. Läs mer Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s