Teologisk utbildning

Teologisk utbildning. När jag var yngre fick inte kriminella läsa teologi hur som helst utan dispens, och de kunde definitivt inte bli pastorer någonsin. I USA så kunde ex-fångar som visat sig vara mycket skötsamma länge få dispens för att läsa teologi, men de kunde inte bli pastorer eller kyrkliga ledare.

Så vad skulle de då göra med sin utbildning? De startade sin egen ministry, därav denna explosion av ministries i USA. Inte alla leds av ex-fångar med teologisk utbildning, men oftare än man tror. Men saker har ändrats bland baptisterna. De har tillåtit teologisk utbildning till grovt kriminella och mördare när de sitter i fängelset.

De första examinerades 2005 från New Orleans Baptist Theological Seminary med en Bachelor of Arts degree, 4 års universitetsstudier. Hittintills har 150 kriminella examinerats, och 100 till är på väg mot sin examen. Ca 90 procent av dem kommer aldrig att kunna lämna fängelset pga straffets längd. Fångarna sköter fängelsekyrkorna. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s