Religiösa kriminella

Religiösa kriminella. Förr i världen så var det inte så lätt för kriminella som var eller blev religiösa. Ett av de bättre alternativen var att söka skydd hos statskyrkan och bli munk eller nunna. Alla munkar och nunnor var inte ex-fångar naturligtvis.

Familjerna brukade lämpa över någon ungdom till kyrkan för att bli munk eller nunna, för att se till familjens religiösa ärenden. Det gällde att se till att ha bra kyrkliga kontakter. Ogifta mödrar riskerade att hamna där, allt för att slippa dra vanära över familjen.

Klostrens invånare var en salig blandning av mycket fd grovt kriminella och helt vanliga människor. Nuförtiden så finns det inte så många kloster, och de som söker sig dit är vanliga religiösa människor. Så det är annorlunda mot förr.

Men för att förstå klostrens strikta rutiner och regler, så behöver man förstå varför de uppkommit. Människors karaktärer kan förvandlas positivt med hjälp av regler och belöningar/förmåner. Regler ger struktur till livet.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Religionshistoria, Samfund, kyrkor och religioner, Teologi, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s