Utah data center

nsa-utah-data-centerUtah data center. National Security Agency ska bygga ett jättestort hemligt elektroniskt datacenter i Utah. Det kommer att vara självförsörjande. Arméns ingenjörstrupper kommer att övervaka byggandet av 12.3 miljardersbygget.

Många tror att det ska användas för analys av inhemsk och utlänsk telekommunikation. En hög procent av Utahs invånare, till mesta del mormoner, talar främmande språk. Bygget ska ske mycket snabbt, på ca 600 dagar. NSA behöver inte acceptera det billigaste anbudet.

Senator Orrin Hatch, republikan, sitter i ett säkerhetsutskott, och han har inte gett någon information. Det finns orsak till hemlighetsmakeriet: hot från hackers, kriminella och utländska fiender. Läs mer.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Offentligt arbete. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s