Rabbi Rosen

Rabbi Rosen. ”Om de Tolvs kvorum skulle kontakta USA’s regering och säga: Vi känner verkligen att den religiösa dimensionen borde inkluderas i processen för att skapa fred i det heliga landet … Jag tror att det skulle hjälpa mycket,” sa Rabbi David Rosen till åhörarna på Brigham Young University den 13 januari.

Rabbi Rosen är en mycket viktig judisk ledare, chef för American Jewish Committee’s Department for Interreligious Affairs. Han anser att LDS ledarna skulle ha en positiv inverkan på fredsprocessen, och det skulle betyda mycket för Mormonkyrkan och för BYU’s Jerusalem Center.

Intressant att en så viktig rabbi signalerar så tydligt sin uppenbara förtjusning för Mormonkyrkan, och sitt stora förtroende för ledningen. Det är många judar som lyssnar på honom. Detta är intressant eftersom mainstream-kristna inte vet hur uppskattade mormonerna är av judar överlag. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Missuppfattningar, Samfund, kyrkor och religioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s