Bibeltolkning

Olivestam anser att mormonerna inte är en religiös sekt. Inte heller EU anser det. Mormonerna kommer inte på tal när man pratar om farliga sekter enligt EU, och kan inte betraktas som en sådan enligt dem.

Det finns enligt EU sekter som är fullt ut legitima för att de inte kränker de individuella och religiösa friheterna som ingår i Europeiska Konventionen om de mänskliga rättigheterna. Men även i dessa sammanhang nämns inte mormonerna.

Vad kan man säga om EU:s åsikter om olika sekter? Jo att det finns farliga som inte sköter sig och ofarliga och skötsamma, och att mormonerna inte finns med alls på deras lista. I vanliga fall brukar EU:s åsikter anses vara viktiga, ty de har mängder med utredare och forskare anställda.

Sverige betalar i och med sin EU-avgift också till all forskning och utredning. När EU uttalar sig i frågor så lyssnar man. Fast när det gäller Mormonkyrkan så fortsätter mobbingen. Tråkigt och tröttsamt faktiskt.

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Forskning och vetenskap, Missuppfattningar, Mormoner är kristna, Religionshistoria, Teologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s