Mormonledare

gordon-b-hinckley-10Vad gör de egentligen, profeten, hans två rådgivare och tolv apostlar? Många medlemmar i Mormonkyrkan vet att de jobbar jättemycket och är på resande fot jättemånga dagar varje år.

Det är mycket som ska planeras, förhandlas, planläggas och skötas. Jag tänker på att de flesta är gamla,och trots detta jobbar mer än vad medelsvensson gör.

Jag hittade en varm och högtidlig dödsannons från McGraw Hill Construction år 2008 som handlade om president Gordon B Hinckley som jag översatt:

 

Dödsannonser

Mormonkyrkans president har avlidit

Hinckley övervakade en stor del av byggandet under hans ordförandeskap.

Gordon B. Hinckley, President i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (Mormonkyrkan) avled 27 januari 2008 av naturliga orsaker. Han blev 97.

Hinckley, den 15:e presidenten i Mormonkyrkans historia, installerades i denna egenskap 12 mars 1995. Under sina nästan 13 år som president, övervakade han en mängd viktiga byggprojekt i hela världen, inklusive byggandet av många tempel och kapell. Han personligen invigde 85 av de befintliga 124 mormontempel över hela världen, samt byggandet av kapell gick från i genomsnitt ett avslutat per dag i början av 1990-talet till nästan två om dagen i början av 2000-talet, enligt uppgifter från McGraw-Hill Construction Network.

Andra betydande byggprojekt Hinckley hjälpte till att övervaka under hans ordförandeskap omfattade den 21.000 sittplatser stora LDS Conference Center som färdigställdes i april 2000, samt renovering och seismiska uppgradera (förstärka byggnaden mot jordbävningar) Mormontabernaklet, som blev klar i juni förra året.

”I en bransch fylld med stora män och kvinnor, var president Gordon B. Hinckley verkligen en jätte bland dem alla, säger Rich Thorn, VD / koncernchef för Associated General Contractors (AGC) i Utah. ”Hans inspiration, ledarskap och engagemang för vår industri kan kännas långt och brett. Delstaten Utah, byggnadsindustrin och människor runt om i världen kommer att sakna denna hängivna ledare, denna man med visioner, och den här mannen som är ansvarig för att ha lämnat den här världen som en bättre plats än när han fann den.”

Enligt McGraw-Hill Construction Network, är Mormonkyrkan en av de största byggägarna i USA, med mer än 1600 rikstäckandeprojekt för närvarande i planering, projektering och konstruktion till ett värde av mer än 2,1 miljarder USD. Dessutom, Property Reserve Inc. (PRI) och Zions Securities Inc., som handhar fastigheter och fastighetsförvaltning i Mormonkyrkan, har byggprojekt igång för totalt ytterligare nästan 2 miljarder USD, inklusive den jättelika City Creek Center, ett förslag på mer än 1,5 miljarder USD för att utveckla området för multi-användning i downtown Salt Lake City.

Andra betydande projekt i Mormonkyrkan som är under uppförande omfattar 63 miljoner USD Church History Library i Salt Lake City, 25 miljoner USD Harrison New York templet, 20 miljoner USD Twin Falls Idaho templet, och en 21 miljoner USD kapell på Manhattan i New York.

I juni 2004 blev Hinckley en av tre Utahbor ha fått landets högsta civila utmärkelse, Presidential Medal of Freedom. Läs mer

Detta inlägg publicerades i Alla inlägg, Ekonomi, Kyrkan utvecklas, Missuppfattningar, Personporträtt, Tempel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s